Topartikler

Trine Schmidt optimistisk inden 6-dagesløbet i Amsterdam

I forbindelse med 6-dagesløbet i Amsterdam, der afvikles den 6. til 11. december køres også et dame omnium fra den 9. til 11. december. Her deltager 16 ryttere heriblandt danskerne Trine Schmidt og Amalie Winther Olsen.

For Trine Schmidt er der tale om endnu et skridt i hendes comeback, der for alvor er en realitet, når hun i den kommende sæson skal køre for det belgiske Lotto Soudal team.

“Jeg synes, jeg fik kørt et par gode løb ved DM i weekenden, så jeg er da ret optimistisk inden løbet i Amsterdam. Der er er par store navne på startlisten, som jeg får svært ved at slå på nuværende tidspunkt. Men der er også en række ryttere med, som jeg bør kunne slå”, forklarer Trine Schmidt inden afgangen til Amsterdam.

På startlisten er blandt andre den italienske tidligere landevejsverdensmester Giorgia Bronzini, britter Elinor Barker og Neah Evans og hollandske Vera Koedooder. Omnium konkurrencen omfatter et pointløb over 10 km, et udskilningsløb, et scratch race over 7,5 km og omgang på tid. Alle fire discipliner afvikles både fredag, lørdag og søndag. Det gælder om at samle færrest mulighed point til et samlede klassement.

Foto: Tommy Kjærulff Eriksen