Team Danmark: Der er skabt et elitemiljø blandt danske kvinder

Sidste års verdensmesterskab til Amalie Dideriksen samt en række flotte resultater de seneste uger understreger, at Danmark råder en stærk og bred elite af kvindelige cykelryttere.

Lige nu er tre danske kvindelige cykelryttere, Amalie Dideriksen, Cecilie Ludwig Uttrup og Marie Wilmann  i top 100 på verdensranglisten, og på nationsranglisten er Danmark imponerende nr. 12. Desuden har ryttere som Julie Leth, Trine Schmidt og Christina Siggaard også et super højt niveau.

Hos Team Danmark vurderes det, at det nye høje niveau er et resultat af en satsning, der blev indledt for to år siden, og hvor et af formålene var at skabe et elitemiljø blandt kvinderne.

”Vi kunne konstatere, at der var brug for at udvikle et bedre miljø for de kvindelige cykelryttere. Et elitemiljø, der dels kan fastholde dem i sporten og dels give dem den sparring og de erfaringer, de har brug for i deres udvikling. DCU har i mange år haft et stærkt elitemiljø på herresiden, og ambitionen med udviklingsprojektet er, at overføre den viden og ekspertise til en udpeget gruppe af talentfulde kvindelige cykelryttere,” udtaler Lone Hansen, direktør i Team Danmark, der finansierede det 3-årige projekt.

En del af udviklingsprojektet var også ansættelse af den tidligere verdensmester Catherine Marsal som landstræner. “Der er sket en fantastisk udvikling. Amalie Dideriksens VM-sejr viste for alle, at det godt kan lade sig gøre. Det har givet mange af rytterne et ekstra skub, og løb efter løb har de tanket selvtillid og tro på egne evner gennem de sidste par år”, siger Catherine Marsal.

De flotte resultater den seneste tid og placeringen på verdensranglisten betyder, at Danmark står med gode muligheder for at kunne stille med seks ryttere til årets VM i stedet for tre de senere mange år.