Dansk LandevejHistorie

Otte danskere har kørt i top-10 i Trofeo Laigueglia

Søndag debuterer det danske Riwal Readynez Cycling Team som Prokontinental team. Dette foregår i den 56. udgave af det italienske Trofeo Laigueglia. Det danske team stiller med danskerne Jonas Aaen, Emil Vinjebo, Alexander Kamp, Rasmus Quaade, Nicolai Brøchner samt svenske Lucas Eriksson og norske Sindre Lunke.

Dermed er der håb om en dansk topplacering.

Tidligere har en række danskere gjort det godt i Trofeo Laigueglia, der er kørt siden 1964. Otte danskere har kørt sig i top-10 i løbet.

Faktisk har Rolf Sørensen på imponerende vis vundet løbet i både 1990 og 1994. Endnu en dansker har været på podiet, nemlig Leif Mortensen som nr. tre i 1973. Året før blev Mortensen nr. fem. Første dansker i top-10 var dog Ole Ritter med en fjerdeplads i 1970.

Siden fuldte en lang pause uden danske topresultater i den italienske semiklassiker. Nuværende sportsdirektør for Riwal-Readynez Cycling Team, Michael Blaudzun, blev i 1999, som en del af Team home Jack & Jones, Danmarks første professionelle cykelteam, nr. 10.

I 2001, som CSC-Tiscali rytter blev Nicolai Bo Larsen nr. syv. I 2008 blev Matti Breschel, også som CSC-rytter, nr. seks i et løb vundet af Luca Paolini

De seneste to danske top-10 placeringer i Trofeo Laigueglia blev hentet af Rasmus Guldhammer, der i 2015, som en del af Cult Energy teamet, blev nr. otte, mens Kasper Asgreen sidste år, efter han netop var hentet til Quick Step, blev nr. seks.