Sådan passer du på din krop, i og udenfor cykelsadlen

Dette indhold er sponsoreret

Er du lige begyndt på din cykeltræning, eller har du været gang i en periode, så er det vigtigt, at du sætter dig ind i, hvordan du bedst kan passe på din krop både i og udenfor sadlen, så du ikke pådrager dig skader, når du træner. I denne artikel kan du læse tre gode råd, som du kan benytte, når du gerne vil træne på din cykel i hverdagen. Mangler du dog først kapital til bedre cykeludstyr, inden du begynder, så kan du altid læse mere på linket https://www.mybanker.dk/, hvor du kan finde det lån, som du har brug for. 

Husk at strække ud før og efter

Når du cykler i hverdagen, og du elsker din tid i sadlen, så er det vigtigt, at du sørger for at strække ud før og efter din træning. Når du strækker ud, så gør du dine muskler og led mere fleksible, så de bedre kan klare presset fra din træning, og du er mindre udsat for at pådrage dig skader. Udstrækning behøver ikke tage mere end 10 minutter, og du kan blot vælge de største muskelgrupper, når du skal strække ud, og du ikke har tiden til at strække ud i alle de mindre muskelgrupper. Dette vil forbedre din tid i sadlen, og du vil hurtigt kunne mærke en forskel, når du træner. 

Træn kun hver anden dag i begyndelsen 

Er du først lige begyndt at cykle i hverdagen som træning, så er det vigtigt, at du ikke overbelaster dine led og muskler for meget, da det er i denne periode, at du er mest udsat for skader. I stedet er det en god ide, at du ikke træner i sadlen mere end hver anden dag. Dette sørger for, at du giver din krop en dag mellem træningspas, hvor du kan hvile dine muskler, og du kan genopbygge din styrke til næste gang, hvor du skal bruge din tid på cyklen. Sådan kan du bedst passe på din krop, når du gerne vil cykeltræne i hverdagen. 

Træn med andre

Når du træner i sadlen, så er det vigtigt, at du træner med andre. Dette behøver ikke være hver gang, men det er vigtigt, at du træner med andre, som har samme passion for sporten, som du selv, så du kan være sikker på, at du har en makker med, som kan give dig gode råd og se efter, om du cykler korrekt. Er du lige begyndt at cykle, og kender du ikke nogen, som har den samme passion som dig, så er det en god ide, du læser mere omkring lokale cykelklubber, hvor du kan finde ligesindede, som kan hjælpe dig godt på vej, når du er i sadlen.