Produktnyheder

Kan nogen stoppe Pogačar fra at vinde Tour de France 2022

Tadej Pogačar er blot 23 år. Men han har allerede vundet to Tour de France og løb som Liége-Bastogne-Liége og Lombardiet Rundt. Bedrifter der har fået flere til at betegne sloveneren som den nye Eddy Merckx. For de få der ikke ved det, er belgisk Eddy Merckx verdenshistoriens bedste cykelrytter med blandt andet fem sejre i både Tour de France og Giro d’Italia.

Pogačar er den store favorit til at vinde det Tour de France, der indledes den 1. juli med en enkeltstart i København. Men som det fremgår af flere betting sider er der selvfølgelig andre der bejler til den samlede sejr i udgave nr. 109 af Tour’en. Løbet køres i øvrigt over 

Jumbo-Visma er største trussel
Den største trussel mod Pogačar vil med stor sandsynlighed komme fra det hollandsk Jumbo-Visma team, der råder over de to ryttere, der er blevet nr. to i de to seneste Tour de France. Danske Jonas Vingegaard og slovenske Primoz Roglic vil have delt kaptajn-roller på Jumbo-Visma i året Tour. Udfordringen for teamet kan være om de kan finde sammen i fælles front mod Pogačar eller der kan opstå problemer på teamet.

Spanierne
Spanien er et af verdens største cykellande. Miguel Indurain er den eneste, der har vundet Tour de France fem gang i træk. Sendte spanske vinder var Alberto Contador i 2009. Men måske kan der snart komme ny spansk Tour-vinder. Det bedste bud i skrivende stund er nok 27-årige Enric Mas fra Movistar, der tidligere to gange har kørt sig i top-6 i løbet. Eller måske rutinerede Pello Bilbao fra Bahrain – Victorious teamet, der sidste år blev nr. ni i Tour’en og lige nu prøver kræfter med Giro d’Italia.

INEOS Grenadiers
Det britiske storhold INEOS Grenadiers må undvære Tour de France vinder fra 2019 colombianske Egan Bernal, der styrtede dramatisk under træning i sit hjemland tidligere på året. Derfor bliver det med stor sandsynlig Richard Carapaz, der sidste år blev nr. tre eller britiske Geraint Thomas, der vandt Tour’en i 2018 som bedste bud en samlede sejr.

Overraskelser?
Næsten hvert år kommer der overraskelser i Tour de France. Måske kan der komme en, der kan true Pogačar i 2022. Og det kunne være belgiske Wout Van Aert, hvis hans holdkammerater Jonas Vingegaard og Primoz Roglic på Jumbo-Visma af den ene eller den anden grund svigter. En anden rytter, der kan overraske er australske Jack Haig fra Bahrain – Victorious, Haig blev sidste år nr. tre i Vuelta a Espana, og bevidste dermed at han kan gøre sig i toppen af et etapeløb over tre uger.