Dansk LandevejTopartikler

Husker du? Da Kelderman vandt i Holbæk. Nu skal Gran Fondo enkeltstart køres samme sted

Lørdag den 12. august skal der køres Gran Fondo Denmark enkeltstart med Holbæk som udgangspunkt. Der skal køres over 25,8 km og altså med både start og mål på brostene på Ahlgade i centrum af den midtsjællandske by. Præcis samme sted som i 2013 var udgangspunkt for enkeltstarten i det daværende Post Danmark Rundt. Dengang blev der kørt over 12,1 km, tilskueremængden var enorm og stemningen fantastisk.
Hollandske Wilco Kelderman sejrede efter en spændende dag to sekunder foran russiske Timofey Kritskiy. Med sejren sikrede Kelderman sig lige præcis den samlede sejr i 2013-udgaven af Danmarks største cykelløb få sekunder foran danske Lars Bak. Bemærkelsesværdigt ved enkeltstarten var det, at den senere timerekordindehaver Matthias Brändle blev nr. fire og at supersprinter Mark Cavendish blev nr. fem. Cavendish havde faktisk forberedt sig optimalt til enkeltstarten, og testede kort inden starten et par af de skarpe sving som etapen indeholdt. Efterfølgende proklamerede briten, at han en dag vil vinde Post Danmark Rundt, der nu hedder PostNord Danmark Rundt. Det er som bekendt endnu ikke sket, men kan vel fortsat nås. Cavendish, vandt i øvrigt efterfølgende, iført den britiske mesterskabstrøje, den afsluttende etape med mål på Frederiksberg Allé.

I Gran Fondo Denmark har alle mulighed for at køre på sammen brosten som Cavendish, Bak, Kelderman og alle de andre. Alle kan deltage og få mulighed for at køres om en professionel. Men desuden fungerer løbet som kvalifikationsløb til Gran Fondo World Championsship 2017, der skal afvikles den 24. til 27. august i franske Albi. De 25 procent bedste i hver aldersklasse i Holbæk kvalificere sig. Ryttere fra hele verden deltager, og man tilmelder sig via www.granfondodenmark.dk.

Efter Gran Fondo enkeltstarten køres desuden en afdeling af Danmarks Cykle Unions U19 Demin Cup, også som enkeltstart. Altså en mulighed for tilskuerne til at opleve Danmarks største U19 talenter i kampen mod uret. Desuden vil der være expoområde og dermed masser at se på for dem der møder frem. En stor cykeldag venter.

Bag Gran Fondo Denmark eventet står Danmarks Cykle Union, Sport Event Denmark. Holbæk Cyclesport, Holbæk Kommune samt sponsorerne Skoda, Spar Nord, Eiland electric og Sparekassen Sjælland.

Vi du i øvrigt vide mere om Post Danmark Rundts historie, så kan du købe bogen Historien om Post Danmark Rundt – De 25 første udgaver for blot kr. 100,- via Bike N’Run på https://bikenrun.dk/collections/sportsboger/products/historien-om-post-danmark-rundt-de-forste-25-udgaver