Dansk LandevejTopartikler

Utroligt tæt klassement i Tour de France. Kan nogen true Froome i Tourens sidste uge?

Mandag er hviledag i udgave nr. 104 af Tour de France. Fra tirsdag går løbet ind i sidste uge og dermed finalen. Og dette med et meget åbent klassement. Faktisk er de fire første i klassementet efter de 15 første etaper placeret indenfor et halvt minut, mens endnu tre ryttere er indenfor to minutter fra den førende Chris Froome. En yderst sjælden situation så langt henne i løbet.

På søndagens 15. etape kom den førende Froome i problemer primært grundet en punktering, hans Team Sky viste mangler, men briten selv viste styrke ved at lukke et stort hul og bevare den gule førertrøje. Derfor, og fordi han sandsynligvis er den stærkeste på den kommende enkeltstart, er Froome fortsat den store favorit til endnu en Tour de France sejr.

Hos 888sport.dk giver Froome faktisk blot odds 1.35 for den samlede sejr, som briten i givet fald henter for fjerde gang i alt og for tredje år i træk. Du til gengæld for hele odds 12, hvis du tror på, at den italienske Astana kaptajn Fabio Aru vinder det franske etapeløb og hele odds 41, hvis du tør satse på den meget velkørende Dan Martin, der søndag hentede et par sekunder i forhold til de øvrige topryttere i klassementet.

Der venter masser af muligheder for at angribe Froome i de kommende dage. På 17. etape, onsdag, fra La Mure til Serre-Chevalier skal rytterne blandt andet over de berømte Alpe-stigninger Col de la Croix de Fer, Col du Télegraphe og Col du Galibier inden der afsluttes med en en drabelig nedkørsel. En etape med masser af muligheder for angreb. 18. etape afsluttes med den ekstrem hårde stigning til Izoard. 14 kilometer med gennemsnitlig stigning på 7,3 procent. Virkelig en stigning, der kan skabe forskelle blandt klassementrytterne.

Løbet afgøres endeligt på lørdagens enkeltstart over 22.4 km ved Marseille. En tidskørsel der byder på en enkelt stigning, men som fortsat er udpræget til specialisterne på området. Blandt klassementrytterne har Froome den helt store fordel her. Faktisk vil briten sandsynligvis kunne tåle et mindre tidstab i bjergene og siden vinde dette tilbage på enkeltstarten.

Søndag er det så tid til det store sprinteropgør på Champs Elysées. Dette efter en blot 103 km kort etape med start i Montgeron. Her er Marcel Kittel, der indtil videre har vundet fem etape, den helt store favorit. Men den manglende succes hos ryttere som Alexander Kristoff, John Degenkolb, André Greipel og også Dylan Groenewegen kan give ressourcer til at true Kittel. Desuden er franske Nacer Bouhenni og norske Edvald Boasson Hagen gode bud på en etapesejr i Paris.

Naturligvis kan du hos 888sport.dk, og spille på om Kittel bevarer den grønne pointtrøje, at Warren Barguel fortsat er i prikke i Paris eller om Louis Meinthes kan true Simon Yates i kampen om den hvide ungdomstrøje.

Og i princippet er der stadig mulighed for dansk etapesejr i årets udgave af det franske etapeløb. Dette skal ske enten på enten 16. eller på 19. etape, hvor der er gode muligheder for at udbrud kan holde til mål. Tidligere har Mogens Frey, Kim Andersen, Jørgen V. Pedersen, Johnny Weltz, Jesper Skibby, Bjarne Riis, Bo Hamburger, Rolf Sørensen, Jakob Piil, Michael Rasmussen og Nicki Sørensen vundet etaper i Touren. I alt 18 etaper er vundet af danskere.

Michael Valgren virker rigtig godt kørende, men er bundet af hjælperrolle for Aru på Astana, mens Lars Bak, der eller også har en hjælperrolle for André Greipel, har rutinen til at kunne ramme det rigtige udbrud.