Ruten til VM 2018 bliver blandt de hårdeste nogensinde

Årets VM-rute i norske Bergen indeholder ikke de helt store geografiske udfordringer, og det kan ende med at blive et VM for sprinterne.

Til gengæld bliver ruten til landevejs-VM 2018 i østrigskeInnsbruck sandsynligvis en af historiens hårdeste. I forbindelse med Tour of the Alps, der køres i disse dage, er der der blevet afsløret et par detaljer om VM-ruten. Alle landevejsløbene skal starte i Kufstein, mens selve rundstrækningen bliver omkring Innsbruck. På rundstrækningen skal rytterne blandt andet passere Hungersburg-stigningen, hvor Michele Scarponi mandag vandt 1. etape af Tour of the Alps. Dog skal stigningen passeres på en endnu hårdere vej end den, der blev brugt i etapeløbet. Rundstrækningens anden stigning bliver fra selve Innsbruck og op langs den berømte skihopbakke fra OL 1976.

I alt kommer ruten for de professionelle herrer til at indeholde omkring 5000 højdemeter, hvilket gør den til en af historiens hårdeste. Det skal dog bemærkes, at endnu er intet omkring ruten officielt bekræftet fra arrangørerne. Informationerne kommer fra en repræsentant fra det lokale turistbureau, der har talt med flere medier.

Det bliver i øvrigt tredje gang, at der er landevejs-VM i Østrig. I 1987 bliver der kørt i Villach og i 2006 i Salsburg.

Annonce: