BaneTopartikler

Ny dansk timerekord af Martin Toft

Aftenprogrammet ved 6-dagesløbet i Ballerup Super Arena blev indledt med en anderledes begivenhed. Det lykkedes nemlig for den danske mester i enkeltstart, Martin Toft Madsen, at slå en mere end 40 år gammel rekord.

I 1968 slog danske Ole Ritter verdensrekord i den ædle disciplin at køre så langt som muligt over en time. Rekorden blev siden slået af Eddy Merckx, og Ole Ritter forbedrede siden sin egen tid i 1974, så hans rekord lød på 48.879 meter. Denne danske rekord stod frem til lørdag den 28. januar 2017. I forbindelse med det 55. københavnske 6-dagesløb kørte Martin Toft Madsen 52114 meter over de 60 minutter.

“Det var selvfølgelig hårdt, men også som forventet. Efter 15-20 minutter begyndte det at nive lidt, og jeg måtte bare fokuserer på at holde mit tempo indtil jeg kunne overskue det, og give det sidste”, forklarede Martin Toft efterfølgende, og afviste ikke, at der kan komme en forbedring af rekorden på et tidspunkt. “Det tror jeg på, og der er nogle områder, som jeg kan optimere”, understregede Toft, der heller ikke afviste en dag at gå efter verdensrekorden, der indehaves af britiske Bradley Wiggins, og lyder på 54.526 meter, og blev sat i London 2015.

Til sammenligning kan det nævnes at da Jens Voigt i 2014 satte verdensrekord, som den første efter en regelændring hos den internationale cykelunion, kørte han 51.110 meter, altså mere end en kilometer mindre end Toft. Danskeren kørte også bedre en schweiziske Martthias Brändles tidligere verdensrekord, også fra 2014.

Til stede ved rekordforbedringen var Ole Ritter. “Super flot kørt. Han imponerede mig med at starte flot, men det så faktisk ud til at han kørte endnu stærkere til sidst”, lød det fra Ole Ritter, der dog også understregede de forskellige forhold de to rekorder er sat under.

6-dagesløbet fortsætter frem til tirsdag.