Utrolig Tour de France historie: Da Lemond sked i bukserne

Greg Lemond er en af de største profiler i cykelsportens historie. Han vandt Tour de France tre gange samt VM i både 1983 og 1989.

Han er mest kendt for at have vundet Tour’en med den mindste margin nogensinde, der han i 1989 tog sejren fra Laurent Fignon på den afsluttende enkeltstart til Champs Elysées, og vandt det franske etapeløb med blot otte sekunder. Men han er også kendt for samarbejde og rivalisering med Bernard Hinault i Tour’en specielt i 1985 og 1986.

Og den måske sjoveste historier om Greg Lemond er fra Tour de France i netop 1986. Her fik Lemond andre problemer end rivalerne på cykel. På 10. etape af Tour’en, kørt fra Nantes til Futuroscope, havde Lemond fået en fersken, som han spiste. Der var på dette tidspunkt omkring 65 kilometer tilbage af etapen og favoritterne var samlet i feltet. 10 kilometer senere opstod Lemonds problemer. Han bad en holdkammerat om hans kasket. Efter en dialog frem og tilbage, fik han kasketten. Lemond havde skidt i bukserne, noget tyndt noget af slagsen, og det løb ned af benene på amerikanerne og ramte både hans sko og ind i hjulene! Kasketten skulle bruges til at tørre det lort værste væk. Lemond måtte lade sig falde tilbage fra feltet, men på trods af en forfærdelig lugt, fik han hjælpe af holdkammeraterne på La Vie Claire teamet til at komme tilbage. Og på trods af mavekramper og dårlig lugt kom Lemond med feltet til mål, og endte ned at vinde Tour de France 1986. I øvrigt havde han sammen med landsmand Andy Hampsten havde fået mexicansk mad dagen før etapen!

Greg Lemond er af cykelsporten 25 største legender, som du kan læse om i bogen af samme navn, der kan købes via Sportsbog.dk.