Dansk LandevejTopartikler

Medaljeløb er cykelsportens vugge. Spændende et af slagsen afvikles den 5. september

Medaljeløb er en god tradition i dansk cykelsport, og har været fundamentet for karrierestart for rigtig mange gode cykelryttere. Det er den oplagte måde for børn og unge at få en introduktion til cykelsporten. Man behøver endda ikke have en racercykel for at deltage. Mange kører på en normal cykel. Dog er det påkrævet at alle kører med cykelhjelm.

Medaljeløb afholdes af klubber under Danmarks Cykle Union (DCU) i samarbejde med DCU, PostNord, Danmarks Idræts Forbund (DIF). Der er tale om et event for alle børn fra 7 til 18 år. Rigtig mange klubber afholder et medaljeløb hvert år.
Der køres i aldersklasser og i distancer fra 4 til 15 km. Deltagerne kan køre på alle slags cykler, men skal dog have cykelhjelm på.

Den 5. september afvikler Danmarks ældste cykelklub, DBC – Dansk Bicycle Club, et spektakulært medaljeløb. Der vil nemlig blive lavet start og mål inden i dansk banecyklings højborg, Ballerup Super Arena. Alså mulighed for alle børn & unge for at køre cykelløb på en helt anderledes måde. Og der er gratis deltagelse. Man skal blot tilmelde sig til DBC via dbc@cykelbanen.dk. Navn og fødselsår skal fremsendes.