Stemning og fest i Ballerup

Lørdag aften blev på mange måder 7’ernes aften ved Bilka 6-dagesløbet i Ballerup Super Arena. Men det var også en aften, hvor publikum virkelig fik valuta for pengene.

Stemning og fest. Så kort kan lørdag aften ved Bilka 6-dagesløbet i Ballerup Super Arena beskrives. Et virkelig veloplagt publikum tog rigtig godt imod at to forskellige par nr. 7 dominerede tredjedagen af det 56. 6-dagesløb i Ballerup.

Først og fremmest har Michael Mørkøv/Kenny De Ketele sat sig tungt på føringen i løbet. Efter programmet lørdag eftermiddag havde belgisk/hollandske Moreno De Pauw/Yoerik Havik ellers “lånt” føringen i løbet. Men ved aftenens program understregede Mørkøv/De Ketele deres styrke, og nu er alene i spidsen med tre døgn af løbet tilbage. “Det går som planlagt. Jeg føler, vi har tingene under kontrol, og har den fordel, at vi med vores føring kan køre defensivt de kommende dage”, forklarede Mørkøv efter den sidste jagt lørdag aften.

Historisk triumf
De begejstret tilskuere til Bilka 6-dagesløbet kunne lørdag også opleve et historisk øjeblik. Der blev nemlig afviklet det første parløb nogensinde i Danmark kun for kvinder. Trine Schmidt, netop hjemkommet fra et længere ophold i Australien, trådte ind i løbets par nr. 7, med Julie Leth. Og efter et tæt opgør med det canadiske par Jasmin Duerhring/Stephanie Roorda og canadiske/amerikanske Alison Beveridge/Christina Birch satte danskerne tryk på ved at vinde parløbets sidste spurt, med dobbelt point, i suveræn stil. Dermed kunne Schmidt/Leth ført Dannebrogstrøjer lade sig hylde for det opstemte publikum.
“Jeg kunne godt mærke, at jeg havde en lang rejse i benene, men det var super fedt at køre foran de mange tilskuere her i Ballerup. Det gav ekstra kræfter”, sagde Trine Schmidt efterfølgende, og forklarede at hun faktisk havde problemer med synet, da hun tabte sine kontaktlinser!

God dag for 9’erne
Men midt i den store aften for par nr. 7 var der også plads til en triumf for par nr. 9. Marc Hester og hans tyske makker, Leif Lampater, vandt aftenens udgav af den prestigefyldte omgang på tid præsenteret af Toms. Hester kom rundt i imponerende 12,925 sekunder. Tidligere på aftenen har Hester/Lampater også trumferede i aftenens føste jagt. “Vi har haft vores problemer, men lørdag var en god dag for 9’erne”, pointerede Marc Hester sent lørdag nat.

Mørkøv/De Ketele fører Bilka 6-dagesløbet 2018 halvvejs med 159 point og en omgang foran to par. Hester/Lampater er nr. to med 138 point og Moreno De Pauw/Yoerik Havik nr. tre med 134 point.

Resultater fra Bilka 6-dagesløbet vil kunne findes via Sixday.dk.