BaneHistorie

Marckus Njor vandt Jens Sørensens Mindeløb

Det blev Marckus Njor der sejrede torsdag i Jens Sørensens Mindeløb kørt i Ballerup Super Arena. Et udskilningsløb kørt for eliten, og hvor rytterne skulle udskilles to gange for at være ude af løbet.

16 ryttere deltog heriblandt Jens Sørensens barnebarn Noah Andersen, der dog kun er 14 år, mens det var Jens Sørensens søn Rolf Sørensen, der skød løbet i gang og overrakte blomster.

Det blev tale om et virkeligt hårdt kørt løb. I finalen sad Philip Mathiesen og Marckus Njor, der begge havde deres to liv tilbage til sidst. Mathiesen vandt den første af deres spurter, men Njor kørte kontra, fik et stort hul og endte med at vinde. Nr. tre i løbet blev Tobias Kongsted.

Jens Sørensen blev født den 4. april 1941 og døde den 21. november 2020. Han fik sin debut som cykelrytter som 15-årig i Politikens De unge cykelløb i 1956, og blev i øvrigt nr. fire. Året efter fik han licens i juniorklassen. I 1957 begyndte Jens på Ordrupbanen, og fik hurtigt succes. I flere sæsoner blev Jens topscore på Ordrupbanen, og blev også en del af det danske 4000 meter hold ved OL i Rom, hvor det blev til en sjetteplads.

Senere på efteråret debuterede Jens som professionel på Vinterbanen i Forum, hvor han i 6-dagesløbet i december måned blev nr. 12 med italienske Mino De Rossi som makker. Desværre lukkede Vinterbanen og dermed det københavnske 6-dagesløb i februar 1961. Men Ordrupbanen gennemførte som vanligt sæsonen 1961 også med en professionel klasse, og her blev Jens Sørensen suveræn topscorer med 36 sejre. Efter 1961-sommersæsonen lukkede også den faste professionelle klasse i Ordrup. En professionel rytter kunne på det tidspunkt ikke blive amatør igen.  Det var svært at få fodfæste på de europæiske vinterbaner, så Jens forsøgte sig i nogle år i Australien, hvor han kørte mange flotte løb – også med topplaceringer i udendørs 6-dagesløb. I Danmark var der dog ikke basis for en professionel karriere, og Jens stoppede i 1964. Han var dog en del af cykelsporten resten af sit liv blandt andet som far til Rolf Sørensen, Peter og Betina.

Foto: Jesper Skovbølle