Sådan spiller du på cykling

Flere og flere cykelfans har fået øjnene op for hvor sjovt det er at spille på cykling. Spiludbyderne tilbyder i dag et væld af odds på cykelløb af enhver kaliber, og muligheden for at spice et løb op med et væddemål har aldrig været større. I denne artikel kan du læse mere om hvordan du kan spille på cykling, og hvor du f.eks. finder de bedste Tour de France odds.

Et væld af cykelodds
Cykelsporten har oplevet en stor stigning i popularitet. Flere og flere danskere cykler i fritiden, og den store interesse har naturligvis også smittet af på den professionelle del af sporten. Det kan også være, at det er den anden vej rundt, men faktum er, at cykelsporten har kronede dage i disse år. Cykelsporten har en prominent placering på TV, og det er ikke usædvanligt, at de største løb får prime time dækning på de danske kanaler.

Tour de France er gået hen og blevet en fast bestanddel af den danske sommer, og flere danskere planlægger nærmest ferie i løbets tre uger for at kunne følge cykelheltene hen over Col du Tourmalet og helt til Champs-Élysées i Paris.  

På mange måder er der et boom indenfor cykling, og det mærker spiludbyderne også. Hvor der før i tiden var folk, der kun spillede på de store begivenheder som f.eks. Tour de France og VM i cykling, er der i dag masser af spillefugle, som håbefuldt spiller på alt fra forårsklassikere til de mindre profilerede etapeløb. Udvalget er odds er fulgt med tiden og ikke mindst interessen, og i dag er det muligt at spille på stort set alle løb i den professionelle UCI-kalender. Hos de bedste spiludbydere kan du spille på alt fra Amstel Gold Race til Liège-Bastogne-Liège og Paris-Tours.      

Cykling er en global sportsgren, og derfor er fanbasen naturligvis også ganske international. De mange forskelligartede cykelløb verden over, gør at du næsten hver eneste uge kan spille på et cykelløb hos spiludbyderne. Det betyder helt praktisk, at du i over 10 måneder af året kan dyrke din cykelhobby og samtidig spice det op med et cykelvæddemål eller to.   

Teknologisk boost giver nye muligheder
Ny og forbedret teknologi hos spiludbyderne er med til at understøtte cykelsportens popularitet hos spillefuglene. I dag spilles over 50% af alle væddemål som live betting – altså mens begivenheden foregår. Det betyder naturligvis nye og uanede muligheder for at kunne præsentere et underholdende cykelprodukt hos spiludbyderne. Læg dertil at man i dag sætter over halvdelen af alle spil på en mobil enhed – altså en smartphone eller tablet. Det giver spillerne adgang til at kunne sætte et spil uanset tid og sted.   

Før i tiden kunne du kun spille på vinderen af et cykelløb – og stort set altid kun som pre-match. Den tid er i den grad ovre. I dag kan du spille på et hav af forskellige væddemål og oftest kan du også spille live. Vi vil i nedenstående afsnit gennemgå de mest populære spilvarianter. 

Vinderspillet
Vinderspillet kræver nok ikke den store introduktion. Her går det ud på at finde vinderen af et løb, et etapeløb eller blot en enkelt etape. I dette spil kan du virkelig gå efter guldet, og vi har set mange eksempler på overraskelser til ganske store odds. F.eks. er det ikke unormalt at du kan få over odds 100 på ryttere, som ikke tilhører favoritfeltet. 

Da Mads Pedersen i 2019 overraskende gik hen og vandt linjeløbet ved VM i cykling var det til mægtige odds 301. Det var der flere danske spillefugle, som havde gættet med en stor gevinst til følge. Når man spiller VM-vinderen til odds 301, skal man ikke sætte mange mønter før der vanker en stor præmie for enden af regnebuen.  

Hvor vinderspillet betting-teknisk er det samme uanset hvordan løbet tager sig ud, kan et cykelløb jo være vidt forskelligt. Der er stor forskel på en Grand Tour over tre uger og et etapeløb på blot en uge – f.eks. Tour de Suisse og Paris-Nice. Løbene tiltrækker helt forskellige rytterprofiler, og danske Jakob Fuglsang er nok den første, der kan skrive under på disse forskelle. 

Der er et hav af faktorer, der gør både løbet og væddemålet interessante. Bjergetaper og enkeltstarter har f.eks. sine helt egne ”spilleregler”, og dermed ændrer et forholdsvis statisk vinderspil sig altid i forbindelse med omstændighederne.

H2H
H2H står for Head to “Head”, og her er to ryttere eller hold sat op imod hinanden. Hvor et vinderspil oftest har en håndfuld favoritter og en lang række outsidere, så kan spiludbyderne i H2H-spillet sætte ”ligebyrdige” ryttere og hold op imod hinanden. Eksempel: hvem placerer sig bedst af Tom Dumoulin og Thibaut Pinot på dagens etape? 

I H2H-spilvarianten får du oftest odds lige omkring eller under odds 2.00, da spiludbyderne gerne vil finde ryttere, som de vurderer til at være fifty-fifty. Det er dermed ikke en spilvariant du kan vinde store summer på – med mindre du satser store summer – men til gengæld er det den farligste variant af alle for spiludbyderen. Forklaring følger.  

Cykeleksperter og nørderne kan sagtens vide mere end oddssætterne, når det kommer til enkelte ryttere. Har den ene rytter en (hemmelig) skade? Er den ene rytter tvunget til at passe på en holdkaptajn? Hvem har planer dagen efter? Hvem passer løbet eller den enkelte etape bedst? Hvordan ser afslutningen på løbet ud? Der er masser af faktorer, hvor du kan udnytte, at spiludbyderen mere eller mindre er tvunget til at sætte hundredvis af spil op. Du skal blot forsøge at få fat i den lange ende i ét spil!