Dansk Landevej

Onsdag afvikles Danmark næstældste cykelløb

Onsdag afvikles Stjerneløbet, der i alder i Danmark kun overgåes af Fyen Rundt, der har rødder tilbage til 1894, og regnes for verdens tredjeældste stadig eksisterende cykelløb.

Stjerneløbet, der har udgangspunkt på Stændertorvet i Roskilde, blev oprindeligt arrangeret af Dansk Bicycle Club (DBC), og blev kørt første gang i 1895, hvor en Carl Jørgensen sejrede. Løbet blev derefter, kun afbrudt af de to verdenskrige og enkelte andre pauser, kørt frem til 1997. Blandt vinderne i nyere tid kan nævnes Jørgen V. Pedersen, Michael Markussen, Nicolaj Bo Larsen Bo Hamburger, Søren Lilholt, Peter Meinert samt Kim Marcussen, der vandt den sidste udgave i det gamle format. Tidligere har profiler som blandt andre Ole Ritter, Mogens Frey og Henry Hansen også vundet løbet.

I 2014 vendte løbet tilbage, nu i DGI regi. Den lokale Emil Vinjebo vandt i 2014 og siden har Magnus Cort og Michael Valgren vundet i centrum af Roskilde.

60 ryttere er på startlisten til årets udgave, der indledes onsdag kl. 19:30 og specielt de professionelle Mads Pedersen fra Trek-Segafredo og Michael Mørkøv fra Katusha skal regnes blandt favoritterne.

Det helt specielle ved Stjerneløbet er, at rytterne skal køre fem ruter med forskellige distancer. Hver rytter har deres unikke kombination af ruterne, så der kan ikke spekuleres i at køre i grupper i samme grad som i normale cykelløb.

Vil du opleve traditionsrigt dansk cykelløb er det blot at møde op på Stændertorvet i Roskilde på onsdag.