Dansk Landevej

Tobias Lund: Sunweb har hele pakken

Af Niels Nedergaard

Det danske stortalent Tobias Lund Andresen har fremtiden på plads. Han skal nemlig fremover tørne ud for Development Team Sunweb, der er World Tour-holdets udviklingshold. Og det unge talent ser frem til udfordringerne, der venter. 

Tobias Lund Andresen har i 2020 været en enmandshær i juniorrækken, hvor han har leveret det ene store resultat efter det andet og gang på gang sat konkurrenterne til vægs. Derfor har derfor også været stor rift om det unge stortalents underskrift, men i sidste ende faldt valget på Team Sunwebs udviklingshold, og det er der en bestemt årsag til. 

“Jeg har snakket med en del forskellige hold, men jeg synes bare, at Sunweb før jeg overhovedet begyndte at snakke med dem, virkede meget professionelt. De har bare styr på det hele, og de har mange folk omkring alt. Man kan ikke bare lige ændre på sin saddelhøjde eller noget. Det skal altid tjekkes igennem i nogle tests, og så synes jeg bare at hele up-settet nede i Holland, hvor jeg kommer til at bo efter sommer, var perfekt for mig, så jeg kan træne med mine holdkammerater. Jeg tror, det er et virkelig stærkt fællesskab, man kan bygge op”, siger Tobias Lund Andresen til CyclingWorld.dk. 

Talte med Ludwig Wacker
Da valget skulle træffes, måtte Tobias Lund også tale med sin kammerat Ludwig Wacker, der sidste år kørte for netop Deveolment Team Sunweb, og her fik den danske U19-mester et par gode råd med på vejen. 

“Jeg har snakket lidt med Ludwig, som kørte på holdet sidste år, om det og han syntes, at det var fedt. Han syntes, det var rigtig fedt og rigtig professionelt”, siger Tobias Lund. 

Snakkede med flere hold
Riften om Tobias Lunds underskrift har været stor. Derfor måtte han også fravælge flere hold, som han var i kontakt med. Heriblandt danske Team ColoQuick, som ellers har underskrevet en aftale med hans bedste kammerat, Kasper Andersen. Det vides dog ikke med sikkerhed, om Tobias Lund decideret har sagt nej til en aftale med holdene.

Valget faldt dog på Sunweb, og det er Tobias Lund glad for. “Jeg har snakket lidt med ColoQuick og med to andre kontinentalhold. Et hollandsk og et italiensk. Så der har været lidt forskelligt at vælge imellem. Jeg tager det virkelig som et kompliment, at så mange gerne ville have mig. Jeg synes bare, at Sunweb var perfekt for mig og få en fast dagsorden, hvor der ligesom er styr på tingene, og hvor man ikke bare skal fokusere på at passe sig selv og sin træning”. 

Fokus på udviklingen
Selvom Tobias Lund godt er klar over, at muligheden hos Sunweb åbner op for, at han måske kan få debut på World Touren eller i løb der rangerer lige under det højeste niveau som staigaire i næste sæson, så har han fuldt ud fokus på sin udvikling. 

Han tænker derfor ikke så meget over, hvad fremtiden kan bringe, selvom han selvfølgelig synes, det ville være en stor drøm, der går i opfyldelse, hvis han skulle få lov at stå på startstregen mod nogle af de bedste ryttere i verden. 

“Jeg har ikke nogle krav til, at jeg skal blive trukket op på holdet og få lov at køre løb. Men hvis jeg får lov at komme op og køre løb, så ville det være sindssygt lige meget, hvad det er. Men det første år vil jeg helt sikkert tænke mest på min udvikling, og så må vi se. Det er også mit første år som senior jo, så mit mål er bare at komme godt ind på holdet. Det lyder klassisk at sige sådan, men jeg kender jo heller ikke rigtigt til løbsprogrammet dernede, så det er svært at sige nu”, lyder det fra en glad Tobias Lund over for CyclingWorld.dk. 

Vi ønsker Tobias et stort tillykke med kontrakten, og vi glæder os til at følge ham fremover også!