Bane

Mikkel Bjerg vil slå Ole Ritters timerekord

Danmarks U23 verdensmester i enkeltstart, Mikkel Bjerg, vil den 7. oktober på Odense Cykelbane gå efter at slå den danske timrekord. Rekorden lyder på 48.879 meter, og er sat af Ole Ritter i Mexico i 1974.

I forbindelse med 2017-udgaven af det københavnske 6-dagesløb i januar slog Martin Toft Madsen Ole Ritters rekord ved at køre imponerende 52.114 meter på de 60 minutter. Men rekorden er siden blevet annulleret grundet en positiv dopingtest.

“Jeg har topformen nu, og jeg har været lidt sent ud i forbindelse med at få det hele planlagt. Så det arbejdes på fuld drøn. Lige nu går jeg og leger med de 52 kilometer, som Martin Toft Madsen også kørte i januar”, siger Mikkel Bjerg til TV2.

Seks år før Ritter satte den nuværende danske rekord havde Ritter sat verdensrekord på distancen, men blev siden overgået af Eddy Merckx. Læs meget mere om hvordan Ole Ritters rekord blev sat i bogen De Danske Cykelhelte, der kan købes her.

I øvrigt lyder den danske rekord, sat på dansk jord, på 47.232 meter, og blev sat af Morten Risbjerg Hansen den 16. oktober 2016 på Odense Cykelbane.

Den nuværende verdensrekord har Bradley Wiggins. Denne lyder på 54.526 meter, og blev sat i London 2015. Tidligere har Mogens Frey haft amatør verdensrekorden og Hans-Henrik Ørsted timerekorden for professionelle.