BaneDansk Landevej

Karl-Jan Heinsvig fylder 75 år

Lørdag 30. september fylder den tidligere vinterbanedirektør Karl-Jan Heinsvig 75 år.

Af Henrik Elmgreen

Efter en kort aktiv karriere gik Heinsvig ind i lederarbejdet, først i den for længst hedengangne CK 1960, derefter i Amager CR. Som aktiv rytter havde succes’en været begrænset men som leder blev han i en årrække en af sportens mest markante ildsjæle. Han blev formand for Amager CR, og var en overgang sekretær for Danmarks Cykle Union og redaktør af bladet Cykle Sport.

Men ambitionerne rakte længere. Han hørte til den generation, der havde fået cykel-begejstringen gennem 6-dagesløbene i Forum i de gyldne 50’ere, og sammen med en kreds af initiativrige og forretningsmindede venner var han primus motor for ”Amager-holdet”, der til alles overraskelse i vinteren 1975-76 fik en ny vinterbane op at stå i Forum efter næsten 14 års pause.  Imod alle odds og al skepsis holdt projektet helt frem til 1999. I en periode på en halv snes år stod Heinsvigs firma, Københavns Vinterbane A/S, også for driften af selve hallen Forum med udstillinger og shows etc. med Heinsvig som adm. direktør.  Også udenfor Forum var KV og Heinsvig aktive gennem arrangement af en række professionelle gadeløb, såvel i København og i resten af landet og i 1985 skabtes med Heinsvig som initiativtager etapeløbet Bikubens Danmark Rundt, forløberen for det, der i dag hedder PostNord Danmark Rundt.

Med afslutningen på Forum-epoken i 1999 sluttede Heinsvig sit aktive engagement i cykelsporten, men han følger stadig sin elskede sport med stor interesse, og når der er 6-dagesløb i Ballerup er han på plads i logen på opløbssiden.

Der afholdes reception søndag 1. oktober kl. 13 – 16 i Havnepakhuset på Dragør Havn, Gl. Havn 14.

Læs mere om opstarten af Bikuben Danmark Rundt i bogen Historien om Post Danmark, hvor foto på denne side også er lånt fra.