Mader & Leth byder på sjove anekdoter og skarp dialog

Den 1. juni udkom bogen ’Sidste Tour’, en bog med samtaler mellem de tidligere cykelkommentatorer Jørn Mader og Jørgen Leth.

Af Kenneth Møller Kristensen

Jørgen Leth er fortsat aktiv som cykelkommentator, men bogen ‘Sidste Tour’ er som et punktum på hans tid, en megt populær een af slagens, men Jørn Mader på TV2. CyclingWorld.dk har haft lejlighed til at læse bogen og haft en god oplevelse. Der er mange gode momenter på de 256 sider. Både om de cykelløb de to kommentatorer har oplevet, men også om deres oplevelser på kommentatortribunen, om deres personlige oplevelser med rytterne og deres egne interne konflikter og glæder. Det er eksempelvis sjov at læse detaljer om rivaliseringerne mellem Rolf Sørensen og Bjarne Riis i midten af 1990’erne. Det er interessant at læse hvordan livet var som Tour-kommentator i 90’erne, og det er sjov at læse om hvordan de greb deres arbejdsopgave an.

Det hele er levende beskrevet i et lækkert sprog, og dialogen er skarp og ofte hurtigt mellem de to. Det er en fornøjelse. Specielt kan man som læser blive imponeret af Jørn Maders hukommelse. Mader har mange præcise erinderinger om en række cykelløb. Nogle gange taber Leth og Mader i deres dialog, ihvertfald denne læser, i beretning om hvilke rytter, der tabte tid op den ene eller den anden etape.

Elsker du historier fra cykelsporten i 1990’erne og elsker du anekdoter fra Tour de France  i den periode, så er det helt sikkert værd at læse ‘Sidste Tour’.

Bogen er udkommet på forlaget Lindhardt og Ringhof, har vejledende udsalgspris på kr. 299,- og er altså på 256 sider.

Husk at der masser af cykelbøger i www.cyclingworldshop.dk.