BogomtaleHistorieTopartiklerTour de France 2022

Ny bog: Tour de France bag kulisserne

Den 20. maj udkommer den legendariske sportsdirektør Cyrille Guimards selvbiografi, Tour de France bag kulisserne på dansk. Sportsdirektøren bag ryttere som Lucien Van Impe, Bernard Hinault, Greg LeMond og Laurent Fignon. Den mest indflydelsesrige af slagsen i 1970’erne og 1980’erne beretter uden filter og stærkt personligt om den gyldne æra.

Da Cyrille Guimard mødte op til Touren i 1972, var han i topform. Guimard havde vundet pointkonkurrencen i alle de løb, han havde deltaget i: Midi-Libre, Dauphiné Libéré, Luxembourg Rundt, Fire dage ved Dunkerque. Og han havde også vundet i det samlede klassement i Midi-Libre og Tour de l’Oise. Kort sagt starten på en lovende karriere.

Guimard erobrede den gule trøje foran Merckx, men måtte senere udgå med et skadet knæ. Og det blev begyndelsen på enden som rytter. I 1975 var det slut efter to blanke sæsoner med smerter og ingen resultater. Karrieren som legendarisk sportsdirektør kunne tage sin begyndelse.

Bestil bogen i CyclingWorldshop.dk på dette link. Husk også bogen De Danske Tour de France-Helte er udkommet i en 2022-udgave. Bestil denne her.