Københavnsk borgmester klar til af ofre dansk Tour de France-start

Flytningen af EM i fodbold, grundet coronakrisen, fra 2020 til 2021 har givet store udfordringer i København. Udfordringen er at få de EM kampe, der er planlagt til at blive spillet i byen, til at passe sammen med at Tour de France besøger byen.

Det er aftaler om synlighed og kommercielle rettigheder i bybilledet, der vanskeliggører at begge events kan afvikles. Tour de France arrangørerne, ASO, kræver at København males gul omkring og efter løbsstart. Det europæiske fodboldforbund, UEFA, har andre store krav til eksponering i København. De to ting er tilsyneladende svære at kombinere.

Københavns kommunes beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (Venstre) er åbentbart fodboldfan og foretrækker at vælge EM-fodbold over Tour de France. “Vi har både lavet en aftale med ASO og UEFA. Ingen kunne have forudset den her situation, og bliver vi ultimativt tvunget til at vælge, bør vi vælge fodbolden. Hvis EM falder til jorden, vil man, når Tour de France begynder, stå og tænke ‘det her kostede os et EM” siger Cecilia Lonning-Skovgaard ifølge BT.

Tour de France 2021 er planlagt til at starte med enkeltstart i København den 2. juli. Dagen efter skal køres en etape fra Roskilde til Nyborg og den 4. juli en etape fra Vejle til Sønderborg. Der er planlagt fire EM-fodboldkampe i Parken henholdsvis den 13., 28., 22. og 29. juni.