Internationalt landevej

Årets cykelryttere 2022 kåret

Via en afstemning blandt de licenshavende ryttere er Tour de France-vinder Jonas Vingegaard og Cecilie Uttrup kåret som Årets Cykelryttere 2022. Vingegaard vandt både Tour’en, to etaper i løbet samt bjergkonkurrencen. Han er desuden blev nr. to i Criterium Dauphine og Tirreno-Adriatico. Uttrup har blandt andet vundet Tour of Scandinavia og en etape i Tour de France Femmes.

”Det er selvfølgelig dejligt, at der er så mange, der har stemt på mig. Det er jeg selvfølgelig glad for, og jeg vil gerne sige tak for alle stemmerne. Det er hårdt felt, jeg har været oppe imod: banelandsholdet, Magnus Cort og Mads P., de er alle nogle rigtig gode cykelryttere, så at få sådan en titel er stort for mig. Det er stort, at folk anerkender det, man har gjort”, udtaler Jonas Vingegaard, der har fået overrakt statuette i forbindelse med et interview i Amsterdam.

Uttrup har endnu ikke fået overrakt sin statuette.