Kasper Andersen: Fremtiden er på plads

Af Niels Nedergaard

Forestil jer at køre en boulevard-spurt på de franske landeveje og komme først over målstregen totalt uvidende om, at du netop har taget karrierens største sejr. 

Netop dette skete for det blot 18-årige stortalent Kasper Andersen, der til daglig kører for talentholdet Team NPV Carl Ras Junior. 

Ved EM for juniorer formåede Kasper nemlig at vinde en uhyre tæt spurt, hvor der måtte målfoto til for at afgøre, hvem der i sidste ende kunne trække EM-trikoten over hovedet på podiet. Dermed kan Kasper Andersen nu kalde sig for U19 europamester. 

CyclingWorld.dk har taget sig en snak med det 18-årige Roskilde-talent, der sætter et par ord på, hvordan det var at vinde EM for juniorer efter en vanvittig tæt spurt. 

“I starten da jeg fik krydset stregen, vidste jeg jo kun, at jeg var kørt på podiet, og det var jeg jo enormt tilfreds med, og jeg fejrede det sammen med holdkammeraterne, for det var meget stort at køre i top tre til EM. Sådan en spurt med så høj fart er ikke ligefrem min spidskompetence, så jeg var bare totalt lykkelig over at have kørt på podiet, og vi stod faktisk og fejrede det helt vildt”, siger Kasper Andersen, inden han sætter et par ord på, hvordan han reagerede, da han fik at vide, at han var blevet europamester.

“Faktisk kan jeg ikke huske så meget i sekunderne efter. Men jeg kan huske, at der pludselig kommer en masse fotografer hen til mig og råbte ’winner, winner, winner,’ og så gik det ligesom op for mig. Jeg ved ikke helt, hvad jeg så gjorde. Jeg tog min hjelm af, og så smed jeg den langt op i luften, og så stod jeg bare og skreg lidt”, siger han. 

“Det er klart det største resultat i min karriere. Der er ikke så meget at rafle om der”.

Har fremtiden på plads
Men her stopper de gode nyheder for Kasper Andersen ikke. Han har nemlig allerede fremtiden på plads. Det fortæller han til CyclingWorld.dk. Det unge stortalent vil dog endnu ikke røbe, hvilket hold han har skrevet under med. 

“Jeg kan ikke sige så meget endnu, om der er skrevet noget under, men jeg tror ikke, der går så længe, før det bliver offentliggjort. Der er nogle af holdene, der har vist mere interesse for mig end andre, men jeg kan ikke sige det til nogen endnu, for jeg tror ikke, det ville falde i så god jord hos de andre hold”, lyder det fra Kasper Andersen.