Internationalt landevej

Landevejsgennembrud for baneverdensmester. Flot dansk enkeltstartsresultat

Danske Kasper Asgreen bevidste torsdag hans højde niveau som enkeltstartsrytter. Deceuninck – Quick Step rytteren blev nr. fem på den indledende enkeltstart over 8.9 km i det franske Tour de la Provence etapeløb.

Danskeren var 18 sekunder efter italienske Filippo Ganna fra Team Sky, der vandt etapen. Filippo Ganna er regerende verdensmester i forfølgelsesløb, og var også med på det hold, der vandt bronze i 4000 meter holdforfølgelse, en plads efter det danske hold, ved sidste års bane-VM.

“Vi jokede inden etape med, at jeg skulle et forfølgelsesløb på 4 km, og lige efter et mere og et mere. Nu har jeg førertrøjen, hvilket er vigtigt og smukt”, udtalte dagens vinder efter etapen, der blev vundet med en gennemsnitsfart på 52.959 km/t.

24-årige Kasper Asgreen har etableret sig som temporytter på højeste niveau. I 2017 blev han U23 europamester, sidste år blev han verdensmester i holdtidskørsel med Deceuninck – Quick Step og så imponerede han i øvrigt med at køre et fantastiske Vuelta a España i hans første sæson på World Tour’en.

Det franske etapeløb skal køres over yderliger etaper. Også Jonas Gregaard fra Astana, Niklas Eg fra Trek- Segafredo og Søren Kragh Andersen fra Team Sunweb er til start.

Etapen blev flaget af at den legendariske teamejer Bernard Tapie. Tapie var ejer af La Vie Claire teamet, hvor blandt andre Bernard Hinault, Greg Lemond og danske Kim Andersen kørte i 1990’erne. Tour de la Provences førertrøje er lavet i samme design som La Vie Claire teamets trøje.