Historie

Flemming Wewer er død

Endnu en markant skikkelse i dansk cykelsport har forladt os. Flemming Wewer døde 11. februar efter nogle måneders håbløs kamp mod kræften. Han blev 75 år.

Af Henrik Rico Elmgreen

Flemming var i 1960’ernes og 1970’ernes en af de skarpeste profiler på de danske landeveje, og han hørte til blandt dem, der havde det både i benene og i munden. Han kunne køre rigtig stærkt, og han var også skarp i replikken. Han vandt mange sejre på landevejen, både i det hjemlige og i udlandet. Han var snu, grænsende til det beregnende. Var løbslederen én af dem, man kunne køre om hjørner med, så blev det også gjort. 
– Man skal jo prøve, som han sagde… Og humor, det havde han også.

Han kørte i en periode, hvor det vrimlede med store navne i dansk landevejssport og hvor konkurrencen var knivskarp. Flemming var ikke tempospecialist, men var alligevel en god mand på et 100 km hold. I 1970 var han med til at vinde det danske mesterskab for sin klub Hillerød. Internationalt opnåede han flere etapeplaceringer i Fredsløbet og en 6. plads sammenlagt i Berliner Etappenfahrt 1971, og han har repræsenteret Danmark ved VM og NM.

Når man siger Wewer, må man også sige Wewer Tegl, og man skal man have alle tre generationer med: Foruden Flemming også Bedstefar Wewer (der bestemt også var en lidt af en personlighed), og som grundlagde firmaet, og tredje generation Peter Wewer, der ikke mindst til bedstefars fryd vandt MINI 6-dagesløbet i Forum i 1979. Fra den dag gav banesporten for alvor mening i familien Wewers univers.

Bisættelsen finder sted lørdag 16. februar kl. 12,00 fra Hillerød Kirke, Østergade 12.