Fire danskere med i Milano-Sanremo nr. 107. Sørensen har den bedste danske placering

Lørdag er det tid til udgave nr. 107 af klassiske Milano-Sanremo. Et løb der er kendt for at åbne sæsonen med de største forårsklassikere, for den lange distance, for stigningen Passo del Turchino, der dog ligger tidligt i løbet samt for stigningerne Cipressa og Poggio i finalen og de mindre Cappo-stigninger inden der. Men også for den absolutte finale på Via Roma i Sanremo.

I årets Milano-Sanremo deltager Fire dansker, Matti Breschel og Michael Valgren fra Astana, Magnus Cort fra Scott-Orica og Michael Mørkøv fra Katusha. Løbet skal køres over 291 km med start kl. 10:10 og forvente målgang mellem kl. 16:50 og 17:30.

Den bedste danske placering i Milano-Sanremo blev hentet af Rolf Sørensen i 1991. Her måtte “Il Biondo” kun bøje sig for Claudio Chiappucci, der kørte solo i hele finalen, mens Sørensen lige præcis holdte sig foran feltet. Rolf Sørensen har i øvrigt gennemført hele 15 udgaver af Milano-Sanremo, hvilket bringer ham i top-10 blandt dem, der har kørt den italienske klassiker flest gange. I 1998 måtte han udgå grundet sygdom, og i 2002 kørte Rolf Sørensen karrierens sidste år, og desværre kom hans Landbouwkrediet-Colnago team ikke med i løbet. Og faktisk har Sørensen hele otte gange kørt i top-10 i det smukke løb. En fantastisk bedrift. Den seneste af disse top-10 placeringer kom i år 2001, hvor Erik Zabel vandt, og hvor Sørensen, der kørte for danske CSC-Tiscali blev nr. ti. I 1999 blev Sørensen nr. 8 og Bo Hamburger nr. 10. Rolf Sørensen er også noteret for en femteplads i 1993, der nok var hans karrieres bedste år.

Ingen andre danskere har kørt på podiet. Jesper Skibby har to gange kørt i top-10. I 1990 blev Skibby nr. 7 og i 1995 nr. 9. Faktisk blev det i 1991 til endnu en dansk top-10, da Johnny Weltz blev nr. 9. Matti Breschel har desuden flere top-15 placeringer de senere år.

35 danskere har kørt Milano-Sanremo. Næstflest deltagelser er Bo Hamburger noteret for med 12 af slagsen. Brian Holm og Lars Michael har kørt løbet 8 gange. I år bliver Magnus Cort og Michael Valgren nr. 36 og 37 på listen over danske Milano-Sanremo deltagere.

Mest vindende i Milano-Sanremo er Eddy Merckx med hele 7 af slagsen. Italienske Costante Girardengo har 6 sejre i 1920’erne, Erik Zabel og Gino Bartali har hver 4 sejre, mens Roger de Vlaeminck, Oscar Freire og Fausto Coppi har hver 3 sejre. Desuden er Girardengo faktisk også noteret for tre andenpladsen og to tredjepladser. Sidste år sejrede franske Arnaud Démare, i 2015 tyske John Degenkolb og i 2014 norske Alexander Kristoff.

Annonce: