Dansk Landevej

Danmarks Cykle Union præsenterer BørneTour – begyndercykelløb for børn

Tour de France kommer til Danmark næste år og allerede i de kommende måneder kan børn og unge over hele landet tage forskud på glæderne, når Danmarks Cykle Unions helt nye børnecykelløb ”BørneTour” skydes i gang.

BørneTour er begyndercykelløb for børn og unge i alderen 7-15 år, hvor alle kan være med, uanset fart, udstyr og ambitionsniveau. Distancerne er korte og der er præmier til alle. BørneTour afholdes i samarbejde mellem Danmarks Cykle Union, medlemsklubber, kommuner, Skoda Danmark og Grand Depart Copenhagen Denmark, i byer over hele landet.

Startskuddet går i Nyborg lørdag den 6. juni, og efterfølgende er BørneTour at finde i Helsingør, Give (i forbindelse med DM), Roskilde, Næstved, Kolding, Vejle, Frederikshavn, Sønderborg, Hvidovre, Aalborg, Herning, Slagelse, København, Holbæk og en række andre steder i løbet af 2021.

I 2022 følger et tætpakket program frem mod Tour de France starten, den såkaldte Grand Depart i juli 2022, så uanset bopæl burde der være rig lejlighed for at prøve kræfter med cykelsporten, og komme i Tour-stemning inden det går løs næste sommer.

Direktør Martin Elleberg Petersen fra Danmarks Cykle Union er begejstret: “At Touren kommer til Danmark, er en enestående mulighed for at kaste lys på vores sport overfor børn og unge. Med BørneTour ønsker vi at skabe en platform, som både er tænkt som et festligt indslag i byer over hele landet, hvor børn og unge kan snuse til cykelsporten, men samtidig håber vi at kunne vække en interesse for endnu mere cykelsport blandt de deltagende drenge og piger, som efterfølgende inviteres til opstartsforløb i den lokale cykelklub”.

Målgruppen for BørneTour er altså primært børn og unge, som ikke allerede er medlem i en cykelklub og udover at skabe en lokal cykelfest for børn og unge og vække interesse for cykelsporten, så vil Danmarks Cykle Union i samarbejde med den lokale arrangørklub, bruge BørneTour aktivt i forhold til klubbens rekrutteringsstrategi, og dermed arbejde målrettet i forhold til rekruttering af børn og unge til klubben.

Fremtidens Mads P, Fuglsang, Cort og Valgren skal altså pumpe dækkene, spænde cykelhjelmen, og tage et kig på www.børnetour.dk, hvor størstedelen af årets events allerede er åben for tilmelding.