Dansk LandevejTopartikler

Lørdag er der cykelfest i Herning

Der er lagt op til cykelfest nu på lørdag i Herning, når både danske og internationale cykelryttere i topklasse kører Grand Prix Herning, der byder på et stærkt felt og en ny spændende rute.

Det er den 30. udgave af Danmarks mest kendte endagesløb, der køres lørdag den 25. majs 2024.

Som altid er det de udfordrende grusveje, som kendetegner ruten og løbet, der i år også tiltrækker et særdeles spændende felt med både danske og internationale profiler. Desuden byder løbet i år på en helt ny og spændende rute med nye grusveje, der aldrig tidligere er blevet kørt i Grand Prix Herning, samt en ny finalerundstrækning i Herning, der formentlig bringer mere spænding ind i løbets afslutning.

Ruteansvarlig Frede Madsen ser frem til et spændende cykelløb. “Jeg tror, det bliver et lidt nervøst felt, der begiver sig ud på de 180 kilometer. Grusvejene er meget støvede og med løst underlag, og der er ingen klar leder i feltet,” siger han.

Store profiler til start
De sidste år har det danske landshold anført af profiler som Mads Pedersen, Michael Valgren og Mathias Norsgaard domineret løbet i en grad, der har gjort det svært for den hjemlige elite at konkurrere.
I år består landsholdet af ryttere på niveauet lige under sportens øverste hylde med Nicklas Amdi Pedersen, Rasmus Søjberg Pedersen, Mathias Bregnhøj, Julius Johansen og Jasper Lonsdale.

Frede Madsen forventer, at vi vil se en bred vifte af konkurrenter i topform klar til at tage kampen op mod det altid stærke landshold. “Vi har et mere homogent felt i år, da landsholdet måske ikke er fyldt med de topprofiler, vi har set de sidste år. Til gengæld har vi rigtig mange stærke unge ryttere med fra både Danmark og udlandet, som vi uden tvivl kan forvente at se på de større hold allerede næste år,” siger Frede Madsen.
Hans personlige vinderkandidater er svenske Jacob Söderquist fra Lidl-Treks udviklingshold, den tidligere danske U23-mester Rasmus Søjberg Pedersen fra landsholdet og Mads Andersen fra Airtox-Carl Ras.

Spænding helt ind i finalen
Den nye rute udfordrer rytterne fra start, når den første grusvej venter allerede efter seks kilometer. Et oplagt angrebssted for et morgenudbrud og for eventuelle publikummer, da det giver en unik mulighed for at opleve et fuldt cykelfelt på grusvej i høj fart.

Frede Madsen forventer dog, at vi skal lidt længere ind i løbet, før vi vil se de store hold og profiler røre på sig. ”Jeg tror, udskilningen kan ske på de to lange grusveje mellem Nørre Vium og Vorgod-Barde efter godt 50 kilometers kørsel. Det er også her, at en eventuel kraftig vestenvind kan spille en rolle,” siger han og tilføjer: ”Men vi er også spændte på, hvad den nye finaleomgang i Herning kommer til at betyde for løbet. Med fem omgange inklusiv et grusstykke kan rytterne angribe hinanden og slås med punkteringer helt til det sidste.”

Samtidig peger Frede Madsen netop på Hedevej nord for Vorgod-Barde og grusstykket ved Padelworld og Det Blå Rum ved Holing som oplagte tilskuerspots og ellers på Torvet i Herning som det mest oplagte sted at opleve løbet live.

Grand Prix Herning skydes i gang fra Torvet i Herning lørdag den 25. maj klokken 11:00 og med holdpræsentationer fra klokken 9:25. Målstregen på Torvet krydses første gang cirka klokken 14:30 inden den forventede målgang klokken 15:30.

Om Grand Prix Herning
Grand Prix Herning er et endagscykelløb, som bliver afholdt i og omkring Herning. Det er blevet kørt siden 1992 og har haft deltagelse af store stjerner gennem tiden som Bjarne Riis, Rolf Sørensen, Michael Sandstød, Mads Pedersen og Kasper Asgreen.

Løbet er kendetegnet af de mange kilometers grusveje, som udfordrer rytterne både teknisk og fysisk. På grund af grusvejene har løbet fået tilnavnet “En forårsdag på heden” med en slet skjult hyldest til Paris-Roubaix, som bliver kaldt “En forårsdag i helvede”.

Den 30. udgave af Grand Prix Herning køres lørdag den 25. maj med start og mål på Torvet i Herning. Ruten går blandt andet igennem Lind, Arnborg, Skarrild, Kibæk, Troldhede, Vorgod, Timring, Vildbjerg og Sunds.