Produktnyheder

Campagnolo er væk fra WorldTour’en

For første gang  i 70 år vil den berømte italienske komponentproducent Campagnolo ikke være sponsor eller levendør for et team på cykelsportens øverste niveau

Senest har Decathlon AG2R La Mondial Team. teamet meldt ud at de ikke kører med Campagnolo i 2024 med med Shimano på deres Decathlon Van Rysl rammer. Dermed har den berømte virksomhed ingen aftaler med nogen WorldTour teams.

Campagnolo har ellers fantastiske traditioner i cykelsporten og i verdens største cykelløb. Den første rytter til at vinde Tour de France med Campagnolo var Gino Bartali i 1948. Fra 1963 til 1998 var der blot fire år, hvor der ikke var en rytter, der kørte med Campagnolo på Tour-podiet. Fra 1999 begyndte Shimano for alvor deres dominerende rolle. Men så sent som i 2020 vandt Sadel Pogacar Tour’en på Campagnolo. Siden er UAE Team Emirates også skiftet til Shimano. Spanske Movistar kørte i mange år med Campagnolo, men skiftede i 2020 til SRAM og belgiske Lotto skiftede fra de italienske producent til Shimano i 2022. Der vil blot være SRAM og Shimano i WorldTour-feltet i 2024.