Bane

Historisk donation til arbejdet frem mod OL 2028

Salling Fondene donerer 60 mio. kr. til Team Danmarks arbejde frem mod OL i 2028. Midlerne skal bl.a. gå til direkte støtte til atleterne, et trænerprogram og en målrettet indsats for de dygtigste talenter.
 
Det er den største enkeltstående donation til dansk eliteidræt nogensinde. Salling Fondene har besluttet at donere 60 mio. kr. til Team Danmarks arbejde, og midlerne skal sikre de bedst mulige forberedelser frem mod OL i 2028 i Los Angeles. Et arbejde, der allerede er i gang i mange forbund.

”De danske atleter arbejder hver dag enormt hårdt på at blive blandt verdens bedste, og de spreder glæde, begejstring og fællesskab over hele Danmark. I Salling Fondene støtter vi projekter og initiativer til gavn og glæde for de mange, og det formål er atleterne nogle af de stærkeste ambassadører for. Derfor er det en stor fornøjelse fortsat at støtte atleterne, og vi er glade for at stå bag dem i deres stræben efter toppræstationer og i at sikre store oplevelser til os alle,” fortæller bestyrelsesformand for Købmand Herman Sallings Fond, Jens Bjerg Sørensen.
 
For Team Danmark og Salling Fondene har det været vigtigt at skabe klarhed over økonomien for atleterne så tidligt som muligt, så de atleter, der skal kæmpe om topplaceringer til næste sommer i Paris, allerede nu har ro og tryghed omkring økonomien på den længere bane.

Cykelsporten har leveret danske medaljer ved de seneste fire olympiske lege. Se oversigt med alle danske cykelmedaljer ved de olympiske lege i nedenstående.