BaneBane VM

Bane-VM viden: Ørsted: I 1984 nåede jeg endeligt mit mål

Til oktober er der bane-VM i Ballerup Super Arena for tredje gang. Ni gange blev bane-VM afviklet på Ordrupbanen. På CyclingWorld.dk bringer vi frem til oktober løbende historier og anekdoter om bane-VM.

Ørsted: I 1984 nåede jeg endeligt mit mål
Den første internationale medalje i forfølgelsesløb vandt Hans-Henrik Ørsted ved bronzen ved de olympiske lege i Moskva i 1980. Allerede samme år var Ørsted favorit ved de professionelles VM i 5 km forfølgelsesløb i Besancon, hvor det dog blev til bronze efter et styrt under træning. De kommende tre år blev det til to gange sølv og en gang bronze ved VM i 5 km i forfølgelsesløb. I 1984 gik det hele dog op i en højere enhed for Ørsted ved VM i Barcelona, hvor han første gang blev verdensmester. “Endelig nåede jeg mit mål. Ikke alene vandt jeg, men indhentede også alle mine modstandere. Det var et mål og en drøm der gik i opfyldelse, efter mere end 5 år på topplan – inden det endelig lykkedes”, har Hans-Henrik Ørsted fortalt til CyclingWorld.dk i forbindelse med denne artikelserie med optakt til bane-VM i Ballerup til oktober.

Læs mere om Hans-Henrik Ørsted på nedenstående link: