73-årige Zoetemelk håber at komme sig over trafikuheld

Vinder af Tour de France 1980, hollandske Joop Zoetemelk, blev den 21. september i forbindelse med afslutningen af årets Tour de France, kørt ned af en bil i Paris, og måtte efterfølgende transporteres til et nærliggende hospital i helikopter. Ved uheldet pådrog den 73-årige hollænder sig brud i venstre arm og højre hånd. Muskerne og nerver er blevet skadet, og den tidligere cykelstjerne kan ikke holde noget med den venstre hånd.

“Mit helbred er godt, men skaderne vil tage et stykke tid”, udtaler  Zoetemelk i et interview med de hollandske medier, AD og De Telegraaf. “Min højre hånd vil helt sikker kunne bevæges. Det tager et par måneder mere, måske længere, og måske vil den ikke heale 100 procent”.

I interviewet fortæller Zoetemelk desuden, at han modtaget rigtig mange hilsner om god bedring. “Det har været eksremt smukt”, udtaler Zoetemelk, der kørte hele 18 sæsoner som professionel. Han blev verdensmester i 1985, som den ældste nogensinde, og har elleve gange kørt i top-5 i Tour de France!

Joop Zoetemelk har også rekorden med antal kilometer kørt i Tour de France. 62.886 km har han kørt som en del af verdens største cykelløb, og så var han den første til at køre i den prikkede bjergtrøje (1975). Han vandt Vuelta a España i 1979 og har også vundet Paris-Nice tre gange, to gange Paris-Tour samt Fléche Wallone, Tirreno-Adriatico og Amstel Gold Race.