Bane

DM-bronzevindere har taget en alternativ vej

Da årets DM i parløb den 7. november blev afgjort på Odense Cyklebane var det for mange en overraskelse at det lykkedes for Arne Birkemose og Anders Fynbo at bleve nr. tre.

De to ryttere har kun i begrænset omfang været en del af Danmarks Cykle Unions landsholdarbejde, men er i stedet gået alternative veje for at bygge en karriere som baneryttere. Parret har de seneste år blandt andet kørt U23-løbene ved det europæiske 6-dagesløb, og vandt ovenikøbet i Berlin i 2019. Desuden har Fynbo og Birkemose kunne udvikles sig via en række tilbud fra cykelklubben DBC. 

”DBCs tilbud og økonomiske støtte har sammen med etableringen af U23 kraftcenteret været udslagsgivende i forhold til at kunne jagte en banekarriere”, fortæller Anders Fynbo til CyclingWorld.dk. 

“Arne var som junior tilknyttet junior-banelandsholdet, hvor jeg først startede på banen som juniorrytter. Som førsteårs-senior ryttere var vi ikke tilknyttet elite-banelandsholdet, men til vores held etablerede DBC U23 kraftcenteret, som gjorde, at ryttere der kom op fra juniorrækkerne eller ryttere, som gerne ville satse på banen og gøre noget ud af det, kunne få nogle gode forhold, både træningsmæssigt og økonomisk, samt fik muligheder for at køre internationale stævner og de udenlandske 6-dages cups”, forklarer Fynbo.

Via disse tilbud har de to fået fundamentet til at satse på banecykling, og turde sætte sig nye mål. “I år fik Arne muligheden for, gennem DBC, at kunne køre et stort internationalt mesterskab som U23 EM. Uden DBCs støtte havde vi i hvert fald ikke set ryttere til U23 EM på banen i år, og vi havde ikke fået de erfaringer og resultater internationalt, der gjorde, at vi tidligere i år, kunne skrive en professionel kontrakt med et 6-dagesløb”, uddyber Fynbo og henviser til, at de to debuterede som professionelle 6-dagesryttere i Berlin i januar.

Ved Birkemoses tredjeplads ved DM i omnium i august og bronzen ved DM i parløb har parret bevidst at de, via alternative veje, har opnået et højt niveau. “Et resultat af, at DBC gør et stort arbejde for at holde fast på de ryttere, der gerne vil sporten og giver dem muligheder”, slutter Anders Fynbo.

Foto: Jesper Skovbølle.