16.000 danskere varmer op til Tour de France

Lørdag 11. juni sætter 16.000 cyklister sig i sadlen for at køre Tour de Storebælt, som bliver Danmarkshistoriens største motionscykelløb. Her afprøver deltagerne hele eller dele af anden etape af dette års Tour de France, der som bekendt begynder i Danmark.

Motionscykelløbet Tour de Storebælt blev udsolgt på få dage, da startnumrene blev frigivet sidste år, og den store interesse viser danskernes store kærlighed til cykling og ikke mindst Tour de France. Lørdag den 11. juni cykler 16.000 danskere på den asfalt, der tre uger senere danner rammen om anden etape af Tour de France med den ikoniske afslutning over en af verdens længste broer; Storebæltsbroen.

Det er ikke kun de øvede cyklister, der sætter sig i sadlen til Tour de Storebælt. Ruten er inddelt i tre distancer på 196 km, 100 km og 21 km, der går fra startbyerne i hhv. Roskilde, Kalundborg og Korsør. Ruten snor sig igennem Vestsjælland, og alle deltagerne samles i et kæmpestort felt hen over Storebæltsbroen med målstreg i Nyborg. Indbyggertallet i Nyborg, som normalt er på 17.000, vil således blive fordoblet lørdag 11. juni, når deltagere og ledsagere indtager byen.

”Vi har en helt unik cykelkultur, som hele verden er ved at få øjnene op for. Tour de Storebælt kan ses som startskuddet til den kæmpestore gule folkefest, det bliver, når jagten om den gule trøje sætter ind på dansk jord tre uger senere”, siger Jesper Tikiøb, projektchef for Tour de Storebælt.

Husk at blive helt opdateret på alle de danske Tour de France-præstationer via bogen De Danske Tour de France-Helte.