Dansk LandevejTopartikler

Vil du ligne Joop Zoetemelk?

Kan du huske Ti-Raleigh teamet? Et hollandske team skabt og styret af legendariske Peter Post med den britiske cykelfabrikant, Raleigh, som hovedsponsor. Teamet kørte mellem 1974 og 1983, og hentede imponerende mange store resultater

Blandt berømte ryttere på teamet kan  nævnes Joop Zoetemelk, Gerrie Knetemann, Jan Raas, Hennie Kuiper samt 6-dagesstjernen René Pijnen. Den nok største succes for teamet var Zoetemelks sejr i Tour de France 1980. Den eneste sejr til Zoetemelk, der seks gange blev nr. to og i alt gennemførte Touren 16-gange. Men for Ti-Raleigh var også holdtidskørsler en specialitet, og denne disciplin blev vundet en række gang i Tour de France. Det blev til to etapesejre på holdtidskørsler i Touren 1980, hvor det hollandske team i alt vandt hele 11 etaper.

Jan Raas vandt løb som Paris-Roubaix, Flandern Rundt, Gent-Wevelgem og flere gange Amstel Gold Race i uniformen fra Ti-Raleigh. Desuden blev Gerrie Knetemann verdensmester som Raleigh-rytter i 1978 og Jan Raas i 1979. Hennie Kuiper vandt blandt andet Schweiz Rundt i 1976.

Efter 1983 fortsatte Peter Post med Panasonic teamet, mens Jan Raas og en række andre ryttere skiftede til Kwanum teamet, der siden blev Wordperfect, Novell og Rabobank, og som i dag hedder Team Lotto-Jumbo.

Nu kan du købe en retro Raleigh cykelcap via BikeNrun her.

raleighretrocyclingcottoncap