HistorieTour de France

Utrolig Tour de France historie: Tour-vinderen tabte sine pengepræmier i terningspil

Louis Trousselier kom fra en rig pariserfamilie, og havde en lidt let tilgang til mange glæder ei livet. Men han var også en god cykelrytter, deltog blandt andet ved de olympiske lege i 1900, inden han blev professionel. Trousselier var også en kontroversiel type.
Han var faktisk udelukket fra det første Tour de France i 1903. Det var han, da han havde fået pace af en bil i cykelløbet Bordeaux-Paris tidligere på året.

I 1905 var Trousselier i det franske militær, og havde søgt orlov for at deltage i et cykelløb, der startede den 9. juli. Han havde ikke skrevet, at det så først sluttede den 30. juli. Men det lukkede for at ham at få lov til at fortsætte i det, der var hans første Tour de France. Og ja han vandt det også. Rivalen Hyppolite Aucouturiet blev ramt af et maveonde, efter at have drukket vin på femte etape, og Trousselier kunne afgøre det hele på syvende etape. 25.000 franc var det samlede præmiebeløb som vinderen kunne tage i lommen.
Et enormt beløb på dette tidspunkt. Men de rakte ikke langt for Trousselier. Om aftenen efter Tour-sejren var kommet i hus, tabte han alt han havde vundet i Tour’en i terningspil. Det var dog ikke det store problem for Trousselier. “Der er altid et Tour de France mere at vinde”, sagde han. Det var der, altså flere Tour de France, men det lykkedes ikke for Louis Trousselier, at vinde igen. Han blev dog nr. tre i 1906 og nr. otte i 1909. I alt vandt han 13 etaper i Tour de France plus Paris-Roubaix i 1905 og Bordeaux-Paris i 1908. Karrieren stoppede med udbruddet af Første Verdenskrig. Louis Trousselier blev født i 1881 og døde i 1939.

Købe bøger om Tour de France og meget andet i Sportsbog.dk.