Internationalt landevejTour de FranceTour de France 2024

Dagbog fra indersiden af Tour de France: Vinmarker og Vingegaard der vinkede

Danskerne Jens Krøyer og Glenn Smed har ansvaret for at opsætte og nedtage 2 km porten til alle etaper i Tour de France 2024. De to beretter de kommende uger her på CyclingWorld.dk om deres oplevelser i verdens største cykelløb.

Vinmarker og Vingegaard der vinkede (Dagbog fredag den 5. juli)

I dag skulle vi det rigtigt tidligt op, morgenmad kl. 6.00 og det er simpelthen fordi enkeltstartsruten skal være klar kl. 9.00. Rytterne får mulighed for at prøvekøre de dele af ruten de gerne lige vil se efter i sømmene. Så det blev endnu en lang dag. Det er til gengæld en af de mere aktive dage, hvor vi jo får alle rytterne at se en og en. Området vi er i nu er klassisk Bourgogne vinland, vi er omgivet af nogle af de mest fantastiske og berømte marker i den store forunderlige vinverden. Det er et meget inspirerende miljø, vi arbejder i her i dag.

Vi citerer her også lige et fantastisk citat af den berømte forfatter Alexandre Dumas, som jo skrev klassikeren “De tre musketerer” og Greven af Monte Cristo Han udtalte “Jeg husker ikke stedet, og jeg har glemt pigens navn, men vinen det var en Chambertin”. Ikke just flatterende for hverken stedet eller damen, men udtalelsen giver klart udtryk for den uforglemmelige oplevelse, som det kan være at drikke en stor vin.

Kl. 10.45 kom Vingegaard forbi her og han viste uhørt stor overskud, han vinkede simpelthen til danskerne og os her ved Danskerporten. Ellers har der været rigtig mange danskere samlet omkring 2km porten i dag, man kan vist roligt sige, at danskerfesten er i gang. Der blev råbt og heppet på alle de danske ryttere og jeg tænker at det er noget rytterne kan mærke. Første dansker på ruten var Mørkøv, og han fik også et kæmpe bifald da han passerede, som den bare anden rytter efter Cavendish som var først forbi. Fantastisk stemning hele dagen.Enkeltstarten er bare noget helt andet og der er action hele dagen. Vi har sku nydt det og hilst på mange i dag. Alle er selvfølgelig altid velkommen til at kigge forbi os og sige hej og få en sludder. Mia og Lene fra forleden var der også med alle deres flag. De skaber bare en helt speciel stemning.

Dagens Limerick fra Per Nordigarden efter Vingegaards i øvrigt flotte fjerdeplads:

Selvom folk sikkert håber og venter
Jonas Vingegård vinder og henter
den 3. i træk
kan han også få smæk
når han kæmper mod tre konkurrenter.

Endnu en dejlig dag er gået og 7 etaper er veloverstået.

Det betyder rent faktisk at 1/3 af turen er gået og vi synes begge at tiden går meget hurtigt.
Der sker hele tiden noget

Vi ses igen i morgen Adieu Krøyer & Smed