HistorieTopartikler

Utrolig historie fra cykelsporten: ADR teamet havde kort levetid og utrolig succes

Belgiske Francois Lambert drev i 1980’erne det mindre biludlejningvirksomhed AD Renting, og så var han stor cykelfan. Lambert ville have sit eget cykelhold. Det fik han så i 1987. Det lykkedes via en kludetæppe af mindre sponsorer og så penge fra han eget firma.

Imponerende nok opnåede teamet fantastisk succes på trods af den beskedne økonomi.

I 1988 vandt teamet både Paris-Roubaix ved Dirk Demol og Flandern Rundt ved Eddy Planckaert samt den grønne pointtrøje i Tour de France ved Planckaert. I 1989 kom den amerikanske øl-producent Coors med som co-sponsor, og Lambert gik med til at tage Greg Lemond ind på teamet. Lemond, vinder af Tour de France i 1986 og VM i 1983, stod uden kontrakt efter han jagtulykke i 1987 og et 1988, der blev ødelagt at skader og sygdom. Lønnen til Lemond var meget beskeden, men succesen blev enorm. Amerikaneren endte med at vinde den berømte 1989-udgave af Tour de France, otte sekunder foran Laurent Fignon. En helt uhørt triumf for et så beskedent team. Greg Lemond havde kontrakt med ADR teamet også i 1990, men sprang fra den, da han fik en millionkontrakt med Z teamet, og ADR teamet lukkede!

Francois Lambert døde i 2004 blot 66 år.

Husk at du kan få mange underholdende og utrolige historier fra cykelsporten via bogen 50 Utrolige historier fra cykelsporten, der kan købes hus Sportsbog.dk.