BaneTopartikler

Mørkøv hentede 7’ende sejr i Par nr. 7

Michael Mørkøv skrev sent tirsdag aften dansk 6-dageshistorien ved at blive den første dansker til at vinde det københavnske 6-dageløb for syvende gang.

Festen er slut. Men den blev en kæmpe succes. Finalen på Bilka 6-dagesløbet 2018, 6-dagesløb nr. 56 i København, blev fantastisk medrivende og tæt.

Et helt fuld Ballerup Super Arena gik nærmest i ekstase, da det efter en ekstrem spændende afslutning lykkedes danske Michael Mørkøv og belgiske Kenny De Ketele at sikre sig 6-dagessejren foran hollandsk/belgiske Yoeri Havik/Moreno De Pauw.

Inden 6-dagesløbets afsluttende Bilka jagt, kørt over en time, førte Havik/De Pauw med ti point til 7’erne. Spændingsniveauet nåede nye højder i Danmarks største cykelvelodrom. Jagten blev ekstrem intens. De to førende par angreb hinanden på skift, og publikum fulgte fortryllet med. Men det lykkedes ikke for nogle af de to par at gøre den afgørende forskel. Det hele skulle dermed afgøres i de fem afsluttende spurter, hvor der i hver spurt var henholdsvis 10-6-4-2 point på spil. En sand gyser.

Alle fem spurter blev tætte, men alle blev vundet af 7’erne, og dermed var Bilka 6-dagesløbet 2018 afgjort til fordel for det dansk/belgiske par.

“Det blev tættere end vi havde håbet. Vi ville gerne have taget en omgang fra 1’erne, men de var ganske enkelt for stærke”, forklarede Michael Mørkøv efterfølgende. De to par sluttede henholdsvis på 313 og 297 point.

“Publikum var helt fantastiske. Efter jeg havde vundet den første spurt var det som taget løftede sig, og jeg ikke kunne mærke hverken kæden eller benene”, uddybede Mørkøv. “Jeg fik kuldegysninger flere gange. Det var en helt vild stemning”, supplerede Kenny de Ketele.

Også kampen om tredjepladsen blev ekstrem tæt mellem par nr. 9, danske Marc Hester og tyske Leif Lampater, og par nr. 10 med polakkerne Daniel Staniszewski og Wojciech Pszczolarski. Det lykkedes lige præcis for det dansk/tyske par at sikre sig pladsen på podiet.

Sejren var den syvende til Michael Mørkøv i det københavnske 6-dagesløbet. Han nærmer sig dermed australske Danny Clarkes rekord med otte sejre. “Det er en rekord, jeg helt sikkert går efter”.

Bilka 6-dagesløbet 2018 blev en enorm succes med masser af tilskuere, fantastisk cykelløb og en til tider nærmest ekstatisk stemning i Ballerup Super Arena. “Det har ganske enkelt været seks forrygende dage. Vi har haft et rekordstort publikum i hallen, og stemningen har været super god alle dage. Nogen dage faktisk ekstatisk. Vi kan kun glæde os til næste år”, lød det tirsdag aften fra 6-dagesdirektør Michael Sandstød.

Resultater fra Bilka 6-dagesløbet vil kunne findes via Sixday.dk.