BaneBane VMTopartikler

Kort fakta om det kommende bane-VM i Pruszków

Det danske banelandshold foretager i disse dage i Ballerup Super Arena den sidste forberedelse frem mod det kommende bane-VM, der afvikles den 27. februar til 3. marts i polske Pruszków. Danmark stiller med Rasmus Lund, Julius Johansen, Casper Folsach, Niklas Larsen og Lasse Norman hos herrerne samt Amalie Didriksen, Trine Schmidt og Julie Leth hos Kvinderne.

Kvinderne stiller op i omnium, parløb og scratch, mens herrerne stiller op i 4000 meter holdforfølgelsesløb, parløb og omnium.

Den 22. februar tager de danske herrerytter og den 25. de tre danske kvinderytter til Pruszków, der er en by 18 km syd for Polens hovedstad Warszawa.

Kvalifikationen i holdforfølgelse køres onsdag den 27. og finalenerne dagen efter. Om onsdagens køres også kvindernes scratch. Fredag den 1. marts skal køres kvindernes omnium og dagen efter herrernes omnium. Den 2. marts køres også kvindernes parløb og dagen efter herrernes parløb.

Det er endnu ikke besluttet hvilke danskere, der kører de enkelte discipliner.

Velodromen i Pruszków åbnede i 2008. For ti år siden, i 2009, var Arena Pruszków også værter for bane-VM. Her triumferede Danmark på imponerende vis og historisk med guld i herrernes parløb og i holdforfølgelse samt med en sølvmedalje til Daniel Kreutzfeldt i pointløb. Dette var også året hvor cykelverden for første gang blev gjort opmærksom på Taylor Phinney, der som 18-årige slog australske Jack Bobridge og vandt individuelt forfølgelsesløb ved bane-VM.

Historiens første bane-VM blev afviklet i Chicago i USA i 1893. Fra 1993, hvor der blev kørt i norske Hamar, har man kørt et samlet VM for både amatører og professionelle.

CyclingWorld.dk følger bane-VM tæt.