Bane

Ungt sprintertalent går efter Niels Fredborgs rekord

Den danske U19 mester i sprint, Jakob Joensen fra cykelklubben DBC, har nu i to måneder været på træningsophold på den internationale cykelunions sprinterskole i schweiziske Aigle.

Joensen kan se frem til endnu et par måneders ophold på skolen, men kan allerede nu mærke fremgang. “Trods den korte tid har jeg allerede forbedret mig på banen og i styrketræningen”, forklarer Jakob Joensen, og fortæller lidt om hverdagen i Aigle: “Vi er en gruppe på fire banesprintere hernede. De fleste kender jeg fra mit ophold sidste år, og vi har det godt sammen. Og nu hvor landevejssæsonen er begyndt, er der også en del landevejsryttere hernede, men det fungerer fint. Træningsmæssigt er der ikke meget, som er anderledes i år end fra sidste år. Vores træningsprogram er ændret lidt, men vi har stadig 18 træningstimer om ugen. Træningen er ikke meget anderledes end den, jeg har i Danmark. Den største forskel er træningsmængden: To gange træningspas om dagen og mere banetid. Udover det er vi en gruppe, der altid træner sammen, så der er et godt sammenhold mellem os”.

Det store mål for Jakob Joensen er U19 EM i portugisiske Anadia til juli og senere på året følger også VM. Men allerede i de kommende måneder venter en række spændende opgaver for det unge danske sprintertalent. “Der er stadig noget tid til det første løb. Men vi har et godt løbsprogram i år, hvilket også var et af formålene med opholdet, så jeg kan blive godt forberedt til EM. Vores første løb bliver i Le Mans, Frankrig i starten af maj”, fortæller Jakob Joensen, der har endnu et stort mål for 2017: “Jeg har også som mål at slå Niels Fredborgs danske rekord på de flyvende 200 meter på 10,35 sekunder inden slutningen af året”.

Legendariske Niels Fredsborgs absolutte danske rekord blev sat i Mexico City i 1973. Rekorden på dansk grund lyder på 10,643 sekunder, og blev sat af Lars Brian Nielsen i 1995 på Ordrupbanen. I vinter forsøgte både Joensen og den danske elitemester William Rimkratt-Milkowski uden held at slå rekorderne i Ballerup Super Arena.

I øvrigt tager Rimkratt-Milkowski i den kommende tid også til Aigle for at forberede sig til EM, hvor han deltager i U23 klassen.

Den danske juniorrekord har Joensen selv sat i år i schweiziske Grechen, og lyder på 10,732 sekunder.

Foto: Tommy Kjærulff Eriksen