Trine Schmidt

Trine Schmidt blog: Den danske sæsonåbner

Den danske sæson er skudt i gang og jeg var en del af det. Mit belgierophold blev kortet lidt ned, da jeg ikke deltog i søndagens Flandern Rundt. I stedet stod jeg på startstregen i henholdsvis Slagelse og Greves sæsonåbnere.

Jeg har fået lov til at starte året med de orange C-numre, hvilket betyder, at jeg i de almindelige danske løb ikke stiller til start som dame rytter, men som en del af herrerne i C. Det er sådan, at der ved 15 startende damer opstår en mulighed for, at man kan arrangere et rent damefelt. Det var tilfældet i lørdags i Slagelse og det har jeg det lidt ambivalent med.

IMG_7048

På den ene side, så synes jeg at det er fedt, at der er flere damer til cykelløb. På den anden side, så synes jeg at 15 damer i et felt er meget lidt. Jeg tror ikke at damerne herhjemme udvikles på den måde. Omvendt kan jeg sagtens følge, at det ikke er sjovt at starte i et C felt, hvis man ikke har tiden til at træne sig op til det. Jeg ser en skævvridning i dameklasserne herhjemme, men det er lidt af en gotisk knude pga. de få deltagere og de mange forskellige niveauer.

Men… For mit eget vedkommende, er dét at få lov til at køre med C nummer en gylden mulighed. Mændene har den ekstra fart og power som jeg ønsker mig, når jeg skal udfordres på hårdheden. Jeg har ovenikøbet muligheden for at rykke i B, men det tror jeg nu ikke man skal forvente 🙂

/Trine