Dansk Landevej

U23- og Master DM afvikles i weekenden

Lørdag og søndag afvikler Hvidovre CK de danske mesterskaber for U23 og Master-ryttere.  Dette på Stevn.

”De løb, som de fleste nok, ser frem til, det er U23-løbene.  På enkeltstarten er Johan Price-Pejtersen den største favorit og regerende mester fra sidste år, hvor han slog 3-dobbelte verdensmester Mikkel Bjerg”, forklarer løbsarrangør Jørgen Staun Jensen fra Hvidovre CK til Danmarks Cykle Unions website. “Det er relativ flad rute, men det ser ud til, at der kommer en del vind. Ruten er ikke så teknisk, der er nogle brosten inde i Store Heddinge. Hjemad er det på en ret store bred vej.”

Enkeltstartsruten for U23-rytterne er 30,5 km lang, mens Master-rytterne skal køre en 22 kilometer lang rute.

Master-rytterne er de første på ruten lørdag, hvor første rytter bliver sendt af sted klokken 11.00, og der vil være et minut imellem hver rytter samt fire minutter i mellem klasserne. U23-rytterne starter klokken 13.30.

Søndag køres linjeløbene. Masterklasserne starter fra klokken 8, mens U23-klassen starter klokken 12.15.

”Der er 90 ryttere til start, og der skal køre næsten 160 km. De to favorithold er Uno-X og coloQuick. Mine favoritter er Anthon Charmig og Frederik Rodenberg. Det er flad rute, men det ser ud til, at der kommer pæn meget vind. Der er flere åbne stykker, så det kan give nogle gode cykeløb,” tilføjer Jørgen Staun Jensen. Sikkerheden bliver også i orden, der politiet stiller med tre motorcykelbetjente, mens der også kommer racemarchalls. ”Det har været super dejligt med den store opbakning fra myndighederne. Der skal også lyde en kæmpe tak til Stevns Kommune, som har været helt fantastisk samarbejdsvillig. Vi prøver naturligvis at tage alle de Covid-19 forholdsregler, som vi overhovedet kan, så grupper er delt op, omklædning i forskellige rum osv.”

Se tidligere vindere i nedenstående: