Endelig sejr til stortalent. Dansk tredjeplads

22-årige schweiziske Marc Hirschi fra Team Sunweb vandt torsdagens tolvte etape af Tour de France. Hirschi, der i løbet både er blevet nr. to og nr. tre på etaper, ramte målstregen 47 sekunder før franske Pierre Rolland fra B&B Hotels. Danske Søren Kragh Andersen, holdkammerat med Hirschi, blev nr. tre, yderligere fem sekunder efter.

Der blev kørt fra Chauvigny tik Sarran over 218 km, årets længste etape. Alle danskerne var aktive. Kasper Algreen var i et tidligt udbrud.

“Det er utroligt, da jeg var tæt på to gange. I dag troede jeg ikke på det, for det var virkelig tvivlsomt. Jeg gav fuld gas indtil de sidste meter. Det er super fedt, jeg kan ikke beskrive det”, lød det fra Hirchi efter sejren.

Det er den første schweiziske etapesejr siden Fabian Cancellara vandt en etape i 2012. Og det er den første professionelle sejr til Hirchi, der blev U23 verdensmester i 2018.

Ingen ændringer i toppen af klassementet. Primož Roglič fører 21 sekunder foran Egan Bernal. I pointkonkurrencen fører Sam Bennet nu med 252 point, mens Peter Sagan har 186 point.

Søren Kragh Andersen blev i øvrigt den 23. dansker, der har kørt sig i top-3 på en Tour de France etape. Bjarne Riis har gjort det elleve gange, Jesper Skibby otte gange og Kim Andersen syv gange. Få masser af stastik om de danske Tour de France ryttere i bogen De Danske Tour de France helte.