Dansk LandevejTopartiklerTrine Schmidt

Trine Schmidts blog: Det gode roomie forhold

Sæsonen lakker mod enden, og jeg befinder mig nu i Belgien, hvor jeg deltager i årets sidste etapeløb, Lotto Belgium Tour. Som altid er året gået piv hurtigt, og vinteren lurer lige om hjørnet. Jeg vil gerne slutte sæsonen godt af for holdet, og derfor er det om at holde fokus her de sidste par uger. Rigtig mange ryttere er fysisk og mentalt trætte på denne tid af året hvor ferie og off season er i manges tanker. Men året er ikke slut!

Belgium Tour startede dog temmeligt dårligt for mig i dagens prolog, hvor mit styr valgte at dreje til venstre mens jeg drejede til højre. Det er en meget dårlig kombination som I for Guds skyld ikke skal prøve derhjemme!! I et dumt forvirret øjeblik overvejede jeg at gennemføre ruten uden cykelskifte, men fornuften vandt heldigvis til sidst. Det er totalt nedtur men shit happens – der kommer flere prologer i 2018….

21361106_10155085383207736_128615734_n

Derfor!!! Fokuserer jeg i denne blog på noget andet – det gode roomie forhold!! Hermed får i muligheden for at dele værelse med mig i 3 minutter. Hvis I altså gider læse med bag hotelværelsets fire vægge.

rommie2

Når man rejser meget og næsten konstant er på farten, så er det vigtigt at gøre det bekvemt for sig selv. De mange dage med livet i en kuffert kan være fede og interessante, men til tider også ret udmattende – alt efter om man er i træningslejr, til endagsløb eller til etapeløb osv osv…. En vigtig brik i dét puslespil er ens værelseskammerat. Jeg har flere gode holdkammerater, jeg klinger med, men jeg føler mig alligevel heldig at min nuværende ‘roomie’ – Annelies – har været den mest konstante i år. Vi klinger bare godt og har, uden at vi har diskuteret det, mange af de samme rutiner og mønstre. Det gør bare livet en smule lettere, når man er på farten. Forestil jer, hvis man boede sammen med én, man ikke kunne lide eller hvor kemien bare ikke er der! Som voksne mennesker kommer man igennem det, men hvis det er gentagne gange eller over længere tid, så er det sgu’ træls.

Hvem sagde i-landsproblemer??

Anyways, jeg diskuterede emnet med Annelies den anden dag og konklusionen er faktisk, at et godt ‘roomie forhold’ svarer til et godt ægteskab. Det er mange af de samme værdier som er i fokus + er par ekstra særprægede regler som nogle går op i…. Her tænker jeg i sær på ‘udskyldning af toilet kumme reglen’ som jeg bestemt aldrig har været fan af. Jeg tror at jeg er en nem roomie, men lige dèn regel har jeg det svært med.Og hvad er så reglen??

Kort og godt er der nogle ryttere som ikke bryder sig om, at man trækker ud efter toiletbesøg – tænk hvis de vågnede af det!! Som ung rytter kendte jeg ikke den regel og skæbnen ville, at jeg havnede på værelse med en person som var tilhænger af reglen – og så var jeg nødt til at anpasse mig. Hun var jo trods alt stjernen på holdet. Men i de tilfælde hvor man ikke lige har fået drukket nok og er godt dehydreret efter et løb – eller hvis nu man skal lave nummer 2 – så synes jeg faktisk det er pænt klamt. Ikke fordi jeg ynder at lave en 2’er om natten, men alligevel!! Nogen gør måske??

Bvadr…

Nå men tilbage hvor vi kom fra. Heldigvis er Annelies og jeg enige på det ovenstående punkt. Et godt roomie forhold kræver kort og godt respekt for hinanden og de forskelligheder der måtte forefinde. Jeg kan for enkelthedens skyld skitsere det i punktform, og I vil måske, ligesom jeg, genkende det som en stor del af opskriften på et parforhold.

Sådan er du en god roomie

Kemi er for det første godt. Men der kan man selvfølgelig ikke altid styre!! Prut helst ikke. Og hvis du gør, skal de helst være lydløse og lugtfrie. Hvis du har en fast roomie kan det måske godt gå an. Men først når I er kommet langt i roomie forholdet!!

Hvis du snorker kan det være en god ide at have ørepropper med til din roomie. Hvis vedkommende ikke kender dig, er hun måske ikke vant til at pakke ørepropper ned!

Tilbyd at tage hendes vasketøj med til soigneren hvis du alligvel skal afsted med dit eget. Det samme gælder hvis du afhenter det. Og når du hænger det rene tøj til tørre, så sørg for at gemme lidt ophængssteder (fx fjernsynet) så der er plads til hendes.

Brug kun det ene håndklæde på badeværelset. Der er en grund til at der hænger 2 til et dobbeltværelse! Dette er måske logik for burhøns men alt andet lige, så er det før set at nogen sløser med det!

Luk døren når du går på toilettet. Hver gang.

Forsøg at være stille om natten, hvis du skal tisse. Det kan godt være svært med knirkende gulve og døre, men prøv. Forsøg også at være stille hvis du står op tidligere end den anden.

Vær enige om gardin reglen. Jeg er personligt ligeglad med om dagslyset vækker mig om morgenen, men nogle foretrækker at sove i et mørkekammer. Det er helt ok med mig, men jeg skal vide det. Ellers kan der godt opstå en sprække i gardinet 🙂

Det kan være en god ide at fornemme, om din roomie er et ordensmenneske der folder sine underbukser og holder tingene sterilt rene. Det gør jeg ikke. Men jeg strammer op, hvis min roomie sætter pris på det.

Lån din tandpasta ud hvis modparten har glemt det. Eller shampooen… (det med tandpastaen er jeg desværre slem til at huske!!!)

Husk at: Sharing is caring

Hvis der er 4 stikkontakter på værelset så undlad at benytte dem alle til dig selv!!!

Vær social – men forstå også vigtigheden af stilhed. Læs hinanden!

En god roomie påminder dig om, at for meget tyggen tyggegummi inden et løb (især en tidskørsel) er en dum ide. Luften i din mave vil senere straffe dig.

En god roomie efterlader ikke en tom toiletrulle på toilettet.

Vær enige om brugen af aircondition. Af og til kan det betyde krig – jeg foretrækker at den er på om dagen og slukket om natten. Skrækken for sygdom er altoverdøvende!

En god roomie får et stort plus, hvis hun har ekstra sikkkerhedsnåle med 🙂

Alle disse usagte regler skal man selvfølgelig ses nuanceret på. Gennem et år med en eventuel ny roomie gennemgår man flere faser. Som tidligere bemærket handler det om respekt for hinanden og de forskelligheder der kan være.

Og når det komme til Annelies og jeg, så spiller det bare! Det er jeg glad for 🙂