Bane

To danske top-fem placeringer i Nations Cup i Milton

Søndag sluttede bane Nations Cup i canadiske Milton, og det blev til to pæne danske placeringer. Amalie Dideriksen blev nr. fem i omnium. Dideriksen scorede 100 point via en mindre god start med tiendeplads i scratch og ellevteplads i temporace. I pointlløbet erobrede Dideriksen en omgang og dermed 20 point.

Bedst blev britiske Katie Archibald med 131 point, italienske Letizia blev nr. to med 111 point og amerikanske Jennifer Valente nr. tre med 107 point.

I parløbet blev Tobias Aagaard og Michal Mørkøv nr. fire med 44 point. Det danske par scorede point i 13 af de 20 indlagte spurter, men lykkedes ikke med at vinde en omgang, som en række af de øvrige toppar gjorde. Belgierne Lindsay de Fylder og Robbe Ghys vandt med 67 point, hollænderne Yanne Dorensbos og Jan Van Schip blev nr. to med 50 point og Luri Leitao og Alves Oliveira fra Portugal nr. tre med 46 point.

Bedste nation ved Nations Cup-afdelingen blev Storbritannien, der vandt otte medaljer. Hollandsk opnåede syv medaljer og Frankrig fem medaljer. Danmark opnåede ikke medaljer.

Husk at der til oktober er bane-VM i Ballerup. Læs en masse optaktshistorier på dette link.