Bane

Julius Johansen satser på banen

Julius Johansen demonstrerer lige nu et niveau, der ikke er set hos en dansk juniorrytter i rigtig mange år. Det blev til dobbelt dansk juniormesterskab i weekenden. Begge titler vundet med enorm overlegenhed. Og i Fredsløbet for 14 dage siden triumferede Johansen foran en stor del af den danske elite.

Det ville derfor være oplagt, at den 17-årige rytter indenfor få år fik en kontrakt med et World Tour team. Men til Ritzau fortæller den nuværende Team Børkop Cykler – Roskilde rytter at det er banedisciplinerne ved OL i 2020 i Tokyo, der er det store mål.

“Jeg har taget en beslutning om at satse på banen frem til OL i 2020. Det giver nogle rigtig gode oplevelser, og samtidig giver banetræningen mange gode ting, jeg kan bruge på landevejen”, forklarer Julius Johansen til Ritzau, og uddyber at han efterfølgende vil gå efter en professionel kontrakt.

Tirsdag kan Julius Johansen opleves ved omnium DM på Aarhus Cyklebane, men med denne meldingen om banesatsning, er det meget sandsynligt at supertalentet til vinter kan opleves i Ballerup Super Arena.