Tilskuerne fik rødvin for at gå hjem

6-dagesløb er en speciel del af cykelsporten. Mange utrolige hændelser er sket på 6-dagesbanerne rundt omkring i Europa. Blandt andet 6-dageløbet i franske St. Etienne i 1953 var et specielt et af slagsen. Italienske Ferdinando Terruzzi og Lucien Gillen fra Luxembourg vandt løbet. Danskerne Otto Olsen og Ib Laursen blev sidst. Men efterfølgende er resultatet blivet slettet fra de officielle resultatlister.

Fra starten havde rytterne fået at vide, at sponsortegningerne var slår fejl, og der ikke var nogen penge. Rytterne valgte dog at køre i håb om, at der kom lidt penge ind via tilskuere. Men der kom færre og færre tilskuere, som dagene skred frem. Den næstsidste dag var der blot 20 tilskuere i hallen, og efter et par timers kørsel gad rytterne ikke længere. Derfor blev de 20 trofaste fans inviteret på rødvin på inderkredsen på rytternes regning. Og så bedt om at gå hjem.

Flere andre kontroversielle ting foregik undervejs, og en række ryttere fik efterfølgende karantæne. Stjernen Emilie Carrara fik en bøde på 2000 kr for at forlade løbet inden finaledagen og aviserne var fulde af mindre god omtale af 6-dagesporten. Otto Olsen og Ib Laursen fik ophævet deres karantæne, men tjente ingen penge på deres deltagelse.

Husk der er mange flere spændende historier fra cykelsporten i bøgerne 6-dagesløb og 50 Utrolige historier fra cykelsporten.