Nyheder

Tid til udgave nr. 71 af Critérium du Dauphiné

Den 9. til 16. juni køres udgave nr. 71 af Critérium du Dauphiné. Et af de helt store optaktsløb til Tour de France, der indledes den 6. juli.

Der skal i Critérium du Dauphiné køres over otte etaper heriblandt en enkeltstart på 26,1 km.

Startlisten for løbet er endnu ikke på plads, men det forventes at en række danskere er med. Hos Astana er vinderen fra 2017 Jakob Fuglsang samt hurtige Magnus Cort med. Hos Team Sunweb forventes at unge Casper Pedersen er med og hos Trek – Segafredo bjergstærke Niklas Eg. Vil du spille på et godt dansk resultat kan du gøre det via udenlandske casinoer.

Fuglsang vandt det franske etapeløb i 2017 efter en imponerende sidste etape, og er den eneste dansker, der har kørt sig på podiet i løbet. Men faktisk har Fuglsang hele fire gange kørt sig i top-10 i løbet. To andre danskere er noteret for top-10 placeringer i Critérium du Dauphiné. Kim Andersen blev nr. fire i 1985 og Michael Rasmussen nr. syv i 2004. Jakob Fuglsang har desuden vundet to etaper i løbet. To andre danskere har vundet etaper i det franske løb. Michael Rasmussen vandt sjette etape i 2004, mens Chris Anker Sørensen vandt syvende etape i 2008. Johnny Weltz, Kim Andersen og Per Pedersen har alle kørt i top-10 på etaper i Critérium du Dauphiné.

Critérium du Dauphiné er sammen med Schweiz Rundt de store optaktsløb til Tour de France. I Schweiz køres den 15. til 23. juni. Læs mere om Schweiz Rundt her.

Tour de France skal afvikles i udgave nr. 106 den 6. til 28. juli. Der er start i Bruxelles. Også anden etape skal køres ved Bruxelles. Her er der tale om en holdtidskørsel over 27 km, der uden tvivl vil give det første fingerpeg om styrkeforholdet i løbet.