Dansk LandevejTopartikler

Mørkøv, Breschel og Folsach begejstret over at køre gadeløb midt i Lyngby

Klar til start af Lyngby CCs jubilæumsløb.

Gadeløbet i centrum af Kongens Lyngby, afviklet den 1. juni for at fejre Lyngby CCs 100 års jubilæum, blev en succes på alle parametre, og så vakte det stor begejstring hos en række af de store profiler, der deltog i løbet.

“Med udgangspunkt i de fantastiske rammer som Kongens Lyngby byder på, synes jeg vi lykkedes med at få sammensat en interessant rute, som både ryttere og tilskuere tog godt imod. Jeg er imponeret over det fremmøde der både var blandt deltagerne og tilskuerne, i betragtning af at der ikke har været afholdt gadeløb i Lyngby de seneste 20 år og det faktum at arrangementet blev afholdt midt i Kristi Himmelfarts ferien” vurderede løbschef Lars Michaelsen efterfølgende.

Løbsdirektør Lars Michaelsen efter løbet i samtale med Frederik Rodenberg og Csapser Folsach.

“Kæmpe tak til vores sponsorer og til vores mange frivillige. Uden dem var dette cykelløb aldrig blevet til noget”, skyndte Michaelsen sig at tilføje, og understregede videre at han især var begejstret over de mange deltagere i børnecykelløbene. “Jeg talte med flere børn og deres forældre, der alle var meget begejstrede. Det har været en stor sag for mig, at kunne give børnene tilbuddet om, at møde op og cykle på en sikker og afspærret rute i forbindelse med dette arrangement. Vi har altid været – og skal fortsat være en cykelnation, så det at børn cykler, er i en større sammenhæng vigtigt for dem selv ligesom det er for vores samfund generelt. Når nu muligheden var tilstede for at cykle på samme rute som de professionelle og de bedste danske A-ryttere, skulle børnene selvfølgelig have tilbuddet, hvor de udover følelsen af at være cykelrytter ude på ruten, efterfølgende kom op på sejrsskamlen, fik blomster, gaver og blev hyldet eller fik en medalje for at have fuldført. Det har været en kæmpe succes, og hvis bare en af de mange deltagende børn begynder at køre cykelløb, så kan det tænkes at en af fremtidens stjerner – som en ekstra bonus – kan fortælle, at det hele startede i Lyngby”.

Podiet i Lynby CCs gadeløb. Casper Folsach vandt foran Frederik Rodenberg og Michael Mørkøv.

Begejstring hos Mørkøv og Matti
Hos deltagerne i det professionelle felt var der også enorm begejstring for det flotte arrangement. “Det var ganske enkelt et rigtigt godt arrangement. Super fedt at køre cykelløb i centrum af Lyngby og fedt at så mange mødte frem på dagen. Det kan Lyngby godt være stolte over”, kom det fra den danske mester Michael Mørkøv, der fik spurtet sig ind på løbets tredjeplads.

“Fantastisk arrangement og fantastisk stemning. Vi mangler gadeløb her på Sjælland, så Lyngby skal være stolte over at været værter for sådan et arrangement. Jeg kommer gerne igen en anden gang”, supplerede Matti Breschel fra det amerikanske Team EF Education First, der blev nr. ni efter at have kørt imponerende aggressivt det meste af løbet.

Vinderen håber at komme tilbage
Casper Folsach fra det danske Coloquick Cycling leverede en suveræn indsats med solokørsel over store dele af løbet og sejrede suverænt.
“Det var en enorm fed følelse at køre i Kongens Lyngby. Der var masser af tilskuere og det var en fed rute, hvor man bare kunne træde igennem uden at bekymre sig om modkørende biler. Specielt opløbet på hovedgaden var rigtigt godt med brostenene. Det er fedt at køre foran en masse mennesker i byen i stedet uden på en mark. Jeg kommer gerne tilbage, hvis det passer i mit program”, forklarede vinderen Casper Folsach efter han havde været en tur på podiet.